gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.01.2011 United Islands staví nové ostrovy (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Organizátoři chystají na rok 2011 již osmý ročník v řadě. Festival se rozroste, jak v rozloze, tak v čase. Zaplaví hudbou opět pražské centrum a vystoupí, zde přes sto kapel z patnácti zemí světa. Akce proběhne ve dnech 23.
-25. června a bude opět přístupná veřejnosti zdarma! Festival United Islands bude stavět v příštím roce na Vltavě dva nové pontonové ostrovy. Akce se také rozšiřuje o pomyslný ostrov, další hlavní scénu na zahradě polského velvyslanectví. Termín festivalu zůstává stejný, tedy poslední víkend v červnu, který předchází letním prázdninám. Příští rok připadají United Islands na čtvrtek, pátek, sobotu, která se jistě protáhne až do nedělního
alt
alt
rána, 23. -25. června. “Rozšiřujeme festival přirozeně každý rok podle návštěvnosti z předchozího ročníku tak, abychom udrželi pro diváky program, služby a prostor v dostatečné kvalitě, která odpovídá městskému hudebnímu festivalu v centru Prahy. Nechceme fronty, nechceme, aby se diváci někde mač ka l i, chceme jim přinést kvalitní hudební zážitky,” vysvětluje důvody pro rozšiřování festivalu jeho ředitel Martin Voňka.
Festival bude mít novou hlavní scénu, a tak jejich počet vzroste z původních čtyř na pět. “Jsme rádi, že naše velvyslanectví může poskytnout svoje prostranství ve Fürstenberské zahradě pro j ednu ze scén festivalu. Hlavní příležitostí je fakt, že 1. července 2011 Polsko přejímá předsednictví v Radě EU a hlavním sponzorem je město Gdyně, které bude prezentovat svůj kulturní a turistický potenciál. Chceme vytvořit lehce mořskou atmosféru a přivézt do Prahy řadu exkluzivních polských umělců“, vysvětluje zapojení zahrady Polské ambasády z á stupkyně ředitele Polského institutu v Praze Krystyna Krauze.
United Islands také přicházejí s novým nehudebním programem a přidáva j í několik menších hudebních a divadelních scén. Zajištěno bude nově i kino, nebo například literární kavárna, ve které se představí někteří držitelé nominace na cenu Magnesia Litera. “Rádi bychom otevřeli nový prostor směrem od hlavních hudebních scén dál na Kampě až ke Karlovu mostu a budeme pokračovat i směrem ke stanici metra Malostranská. Umožní nám to jednak propojení se scénou na zahradě polské ambasády a pak taky překřížíme hlavní turistickou tepnu Karlův most. Věříme, že turisty máme čím zaujmout” popisuje cíle Jakub Vedral, který organizuje doprovodný nehudební program festivalu.
Festival United Islands si získal v posledních třech letech roli tradičního, městského,  hudebního festivalu v Praze a patří mezi nejznámější hudební akce v republice. Vloni ho navštívilo přes 30.000 diváků. Festival tak potvrdil roli největší hudební akce v metropoli. „Po zkušenostech z letošních cest na různé Evropské festivaly jsme zjistili, že naše akce je mezi těmi, kde se představují noví interpreti, jednou z nejúspěšnějších. To, jak se někteří promotéři obdivují United Islands a, čeho jsme dosáhli, nás dost povzbudilo. Neustále rostoucí počet příznivců umožňuje, aby Praha hostila takovou unikátní akci na evropské scéně“ vysvětluje programovou strategii dramaturg David Gaydečka a dodává „Mnozí nás ale vybízejí ke zlepšení propagace směrem do zahraničí. Plánujeme proto na příští rok také online streaming hlavních scén a internetovou kampaň zaměřenou nejen na Čechy ale i na zahraničí
Festival United Islands bude mít na programu v roce 2011 přes 100 koncertů kapel z 15 zemí světa na pěti hlavních scénách a několika vedlejších a k tomu bohatý nehudební program. Pořadatelé spolupracují i se společností Opona o.p.s., která chystá u příležitosti výročí zrušení Varšavské smlouvy a odchodu sovětských vojsk z našeho území tzv. Týden svobody, jehož se United Islands stanou přirozeným a zábavným vyvrcholením.
Jedním z důležitých partnerů pro ročník 2011 se stala automobilka SEAT. Mezi potvrzené mediální partnery patří Radio 1, Radio Beat. Další partneři v tuto chvíli jsou v jednání. Z důvodu rozšiřování a vylepšování programu pořadatelé vyzývají ty, co provozují originální kulturní, přínosné neziskové aktivity, majitele restaurací, kteří by rádi ohromili diváky kvalitou své kuchyně nebo například provozovatelé krámků se speciálními fashion designovýni oděvy, aby se ozvali, kdyby měli zájem o spolupráci s festivalem. Kontakty na organizátory jsou na webové adrese www.unitedislands.cz . Když se festival rozšiřuje, vzniká prostor pro nové spolupracující subjekty.

UNITED ISLANDS 2011
ostrovy a prostranství při řece Vltavě
23.-25. června 2011
www.unitedislands.cz

100 kapel z 15 zemí / 5 hlavních scén na 4 ostrovech (Slovanský, Dětský, Střelecký, Kampa) a v jedné zahradě (Polské velvyslanectví) / 2 pontonové ostrovy / několik vedlejších nehudebních scén na Janáčkově nábřeží, Mostě Legií, na Kampě a dalších místech / 20 klubů / 2 afterparty.

Sdílet na...
Kam dál?

» Collegium Musicum, Poetic Filharmony a Jana Koubková (FOLKtime.cz)

» Festival na pražských ostrovech bude mít letos nabito! (FOLKtime.cz)

» Haight Ashbury, objev anglické alternativní scény, poprvé v Praze! (FOLKtime.cz)

» Collegium Musicum se vrací do Prahy! (FOLKtime.cz)

» Hommage á Collegium musicum (Tomáš Pohl)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
fo-ol  - tesim   |77.75.72.xxx |07.01.2011 20:20:09
uz se moc tesim, tohle je fakt uz od sveho pocatku povedena akce. a jsem zvedav na ty polaky, posledni dobou furt sjizdim grechutu, turnaua a czeslaw spiewa...

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib