gototop
01.03.2011 Open Mic POTRVÁ pokračuje v hledání písní a jejich autorů. (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Stále známější pražská scéna uvádí další půltucet písničkářů.

Ve středu 2. března se v dejvické Kavárně POTRVÁ uskuteční pravidelné setkání písničkářů zvané Open Mic POTRVÁ #42. Hlavním hostem je písničkář doslova nadžánrový: Jiří Konvrzek. V kratších blocích se dále představí pouliční harmonikář Vítek Eliáš, vedoucí folkrockové skupiny Hromosvod Ondřej Fencl, čerstvé vítězky Dětské Porty KaBáJa, básník Lumír Slabý a dvojice Tata Mia a Živé bakterie.

To co mě na Konvrzkovi baví nejvíc, je naprostá absence jakýchkoli vypočítaných konstrukcí, neboli autenticita a ryzost. On je to vlastně novodobý lidový umělec,“ napsal pro časopis Rock&Pop publicista Ondřej Bezr. A neméně renomovaný Jiří Černý stručně shrnuje: „Samorost Konvrzek patří k nejlepším originálům české hudební scény posledního desetiletí.“

Písničkářský cyklus Open Mic POTRVÁ se koná v dejvické Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská). Pokračuje každou první středu v měsíci, nejblíže tedy 6/4 (hostem Feng-yün Song), 4/5 (hosty Romanika a Dagmar Voňková) a 1/6 (hostem Joel Bros). Začíná se v 19:00. Vstup volný.

Od ledna 2007 se v rámci pořadu představilo více než 160 různých písničkářů. Pozvání přijalo již mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Vladimír Merta, Vřešťál&Sázavský, Jiří Dědeček, Pepa Nos); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Katka Koščová, Žofie Kabelková, Jan Žamboch, Jananas nebo Martina Trchová.

Open Mic založili písničkáři Michal Bystrov a Jan Řepka s jediným cílem: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají. Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž.

Pepa Nos po svém loňském účinkování na Open Micu řekl: „Už dopředu jsem věděl, že jdu do něčeho pozitivního (joginská, vědomě pěstovaná intuice). Lidi byli vstřícní a laskaví vůči všem účinkujícím bez ohledu na pohlaví, národnost, státní příslušnost, barvu pleti, oblečení, obutí, chování, mluvení, zpívání a hraní na nástroje. Tak to má bejt!

Open Mic POTRVÁ dlouhodobě podporují Nadace Život umělce a SAI – Svaz autorů a interpretů.

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.

Sdílet na...
Kam dál?

» Frýdecko-místecký písničkář René Souček zahraje ve středu v Praze (Jan Řepka a Kavárna POTRVÁ)

» Café open mic rozezní Café Práh (Kosmonaut)

» Jiří H. Krchovský hostem Open Micu POTRVÁ #39. (Jan Řepka )

» Festival autorské tvorby Open Mic U Božího mlýna a TRIFOT Open Mic na třináctce (Jan Ostrov & OPEN-MIC.cz)

» Open Mic POTRVÁ #52 ve znamení indie-folku a alternativní country (Jan Řepka)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib