gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.05.2011 Dvoreček plný trampské romantiky (Cimbura)    PDF Tisk Email
PR
Již v úterý zahajuje koncertní sezónu letní scéna Dvoreček přináležející k Restauraci U Kavalíra v Praze 9, Jandově ulici č. 4. Nazvat toto kulturní zařízení zahradní restaurací by bylo zavádějící. Jedná se skutečně o dvorek mezi strohými vysočanskými činžáky překvapivě útulný a chutně pohostinný, ve kterém každoročně, od května až do září, každé úterý hraje muzika, někdy folková, jindy rocková či jazz a všechno nad to a mezi tím, prostě scéna multižánrová.
Trampskou část čtenářů FOLKtimu určitě potěší, že v úterý 17. května 2011 budou na Dvorečku znít trampské písničky! Večer má v péči Sekvoj, letos třicet let mladá – stále zelená. Ve svém jubilejním roce kapela vrací do repertoáru řadu písní ze svých prvních, výrazně trampských let. Pamětníci při nich rádi zavzpomínají a pro mladší publikum jsou to nové písničky… Již několik let si na pražské scéně nezahrála brněnská trampská legenda, kapela Ozvěna. Sekvojáci se to rozhodli napravit a pozvali tuto svoji o tři roky starší souputnici jako hosta letošního zahajovacího večera Dvorečku. Romantický zpěvný trampský večer začíná v 19.30.
Další programy scény Dvoreček můžete sledovat na stránce klubu Kocour, se které jsou spojeny osobností Martiny Fialové, dnes dobré duše obou scén, kterou možná znáte i jako ex členku Laury a jejích tygrů, Braxovu hudební partnerku v někdejším duu BAF a dnes příležitostnou saxofonistku Bílé nemoci.

Sdílet na...
Kam dál?

» Trojí výročí v Besedě (Tomáš Hrubý)

» 2. HN Jam se Stráníky a Sekvojí (Klokan)

» Notování s angličtinou, jakou jste ještě neslyšeli (Honza Dobiáš + poznámky RN)

» Jubilejní Táborový oheň (Karel Vidimský - Cimbura)

» 32. Jizerská nota v obrazech (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib