gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

07.07.2011 Dvoreček plný trampské romantiky podruhé (Cimbura)    PDF Tisk Email
PR
Každé úterý od pozdního jara do časného podzimu nabízí pražská letní scéna Dvoreček pestré hudební menu nabízející muziku mnoha žánrů. První letošní koncert tam, v půli května, patřil trampské písničce v podání pražské kapely Sekvoj a jejího brněnského hosta, skupiny Ozvěna. Byl to úspěšný večer, po kterém se 12. července Sekvoj ráda vrací na místo činu!

Aby nebyla ani tentokrát na muzicírování sama, pozvala si trampsko-turistická kapela Sekvoj na Dvoreček opět spolupachatele! Bude jím berounsko-pražská trampsko-vodácká skupina Hluboké nedorozumění. Oba soubory se vyznačují určitou podobností. Vedle toho, že jejich písničky vznikají ve vlastním autorském zázemí, jsou takřka shodné i v obsazení. Vždy tři muži = zpěv, dvě kytary + kontrabas či baskytara, a pokaždé jedna zpěvačka. Navíc jsou obě zpěvačky mladými maminkami a se svými kapelami proto občas nemohou vystupovat. A v tu chvíli je velmi důležité, že oběma pánským jízdám, ať jsou to Sekvojáci nebo Hlubokáči, muzika kluše ohromně! Přesto si přejme, aby ve Dvorečku vystupovala i obě děvčata. Totiž, má-li být trampský večer romantický, děvčata při něm rozhodně chybět nemohou!

Scéna dvoreček je skutečně na dvorečku. A ten je ukryt mezi vysočanskými činžáky, za Restaurací U Kavalíra, v Jandově ulici č. 4. Před ohavnostmi, které tam může plivnout širé nebe, mohou diváky ochránit obří parazoly. Ale nestane se to. Totiž, tři dny před úplňkem, jak ví každý vyznavač turisticko-vodácké moudrosti, bude naprosto úžasné letní počasí! Dvoreček, resp. Restauraci U Kavalíra najdete jen pár desítek metrů od stanice metra B Vysočany. Koncert 12. července začíná v 19:30.

Sdílet na...
Kam dál?

» 10. Pitkovický folk (Klokan)

» Pitkovicky folk se Žambochy (Petr Vratný)

» Říjnový Březňák v devíti odstavcích (Karel Vidimský - Cimbura)

» Dřevohostické Folkáč (FOLKtime.cz)

» Notování s angličtinou, jakou jste ještě neslyšeli (Honza Dobiáš + poznámky RN)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib