gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.07.2011 Druhá tráva vyráží na turné s Charlie McCoyem (David Němeček)    PDF Tisk Email
PR
Přestože letos slaví Druhá tráva 20 let od svého založení, dárky nenaděluje sobě, ale spíše svým fanouškům. Pár týdnů po vydání kritiky opěvovaného alba Marcipán z Toleda (Universal), které se stalo okamžitě nejprodávanější českou nahrávkou, přinášejí muzikanti kolem Roberta Křesťana svým posluchačům další překvapení. Od soboty totiž vyrážejí na turné s Charlie McCoyem, slavným hráčem na foukací harmoniku, který hrál snad se všemi muzikanty, jenž v americkém hudebním průmyslu něco znamenají. Jen namátkou s Elvisem Presleym, Bobem Dylanem, Johnny Cashem nebo Joan Baez.
Robert Křesťan a Druhá tráva na letošním festivalu Okolo Třeboně
Robert Křesťan a Druhá tráva na letošním festivalu Okolo Třeboně
foto: Školník
„Koncert bude koncipovaný tak, že nejprve vystoupí Robert Křesťan s Druhou trávou a v druhé polovině koncertu přijde Charlie McCoy, kterého kapela doprovodí. Posluchačům pak společně zahrají ty nejzásadnější skladby americké country a bluegrassu. Lidé se mohou těšit třeba na Orange Blossom Special, v šíleném tempu nebo na Man of Constant Sorrow, tedy titulní píseň z filmu bratří Cohenů O Brother, Where Art Thou,“
popisuje manažer Druhé trávy David Němeček.
Turné kapely s předním americkým hudebníkem nemine města jako například Prahu, Brno, Olomouc, Ostravu či Bratislavu. Sérii koncertů nakonec završí 31. července speciální vystoupení na oblíbeném festivale Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. Právě tam Druhá tráva zaznamená celé vystoupení na DVD, které vyjde příští rok. „DVD je další aktivitou Druhé trávy k oslavě dvacátých narozenin. Jeho součástí bude i průřez celou tvorbou muzikantů kolem Roberta Křesťana či dokument o nahrávání poslední desky v americkém Nashvillu,“ dodává Němeček.

Kapela Druhá tráva vznikla v roce 1991 a historicky první koncert této dnes již legendární sestavy se shodou okolností uskutečnil právě v Náměšti nad Oslavou. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku existence mixuje více stylů. Bluegrass odkazuje spíše na předchozí angažmá několika členů skupiny u brněnských Poutníků. Hlavními osobnostmi Druhé trávy je zpěvák, skladatel a textař Robert Křesťan společně s banjistou Lubošem Malinou. Dalšími členy skupiny je nejlepší český hráč na dobro Luboš Novotný, kytarista Emil Formánek a kontrabasista Tomáš Liška. Skupina vydala za dvacet let 14 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country.

PLÁN TURNÉ:


23. červenec 2011 Moravská Třebová, Zámek, Festival (20.00)
24. červenec 2011 Olomouc, Nádvoří radnice, (19:30)
25. červenec 2011 Praha, Kulturní Centrum Vltavská, (20:00)
26. červenec 2011 Brno, nádvoří Staré radnice, (19:30)
28. červenec 2011 Bratislava, SK, Nadvori Nepomuckeho (Primacialny palac), (19:00)
29. červenec 2011 Děhylov, Loděnice (19:00)
30. červenec 2011 Povážská Bystrica, SK, Festival Country pod hviezdami, (17:30)
30. červenec 2011 Zlín - Malenovice, Festival Zlínský Woodstock, (22:00)
31. červenec 2011 Náměšť nad Oslavou, Festival Folkové prázdniny, (20:00)

Sdílet na...
Kam dál?

» Malý velký muž s námi v sokolovně pěkně zacvičil: Charlie McCoy, Robert Křesťan a Druhá tráva v Českém Brodě (Tomáš Hrubý)

» Charlie McCoy třikrát na Moravě (Vladimír Béďa Halm)

» Charlie McCoy znovu s Druhou trávou (Tomáš Hrubý)

» Turné Malina Brothers vyvrcholí natáčením DVD se spoluhráčem Dylana a pravnučkou Alfonse Muchy (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib