gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

29.08.2011 Pozvánka na WoodFolk 2011 (Daniela Sedláčková)    PDF Tisk Email
PR
Venku za oknem lije jako z konve a já si tiše přemýšlím, jestli letos nebudeme muset náš garden-festival přejmenovat z WoodFolku na WoodRain nebo něco ještě horšího. Před několika lety jsme začali s kapelou pořádat minifestival folkové a spřízněné hudby u mne na zahradě, protože bydlím ve srážkovém stínu. Ovšem teprve během několika uskutečněných ročníků WoodFolku bylo empirickým výzkumem zjištěno, co to vlastně ten srážkový stín je. Dovolím si citovat výrok kamaráda a výborného kytaristy a zpěváka, Honzy Žambocha, který se svou kapelou nechyběl na žádném z posledních tří ročníků: „Srážkový stín, to je když všechny mraky z republiky letí, letí, pořád letí, a když jsou nad Jiřicemi, tak se srazí a všecko to spadne Daniele na zahradu."

Asi tedy máte představu, jak vypadal druhý a třetí ročník festivalu. Ten čtvrtý jsme s pomocí zaříkávače deště jakžtakž ustáli.

Aplikujeme-li teorii pravděpodobnosti, bude letos 29 stupňů Celsia, dokonalé azuro, na nebi ani mráček. Ptáčci budou cvrlikat, cvrčci budou ucvrkávat a my si možná taky ucvrkneme radostí, že je krásně a že si můžeme zahrát a zazpívat.

Máte-li chuť a čas, přijeďte. Místo festivalu to letos bude z úsporných důvodů spíše garden-party, ale vsadím se, že o to lepší atmosféru bude mít. Po skončení hlavního programu se bude stejně jako v minulých letech hrát a zpívat u ohně až do rána. Jste srdečně vítáni.

A teď praktické informace:

KDY a KDE:

Letošní ročník festivalu se koná v sobotu 3. září od 14:00 hod. Místem činu bude opět obec Jiřice, okr. Nymburk (je to přesně na půl cesty mezi obcemi Benátky nad Jizerou a Lysá nad Labem), čp. 8, aneb „u Sedláčků na zahradě“.

ÚČINKUJÍCÍ:

Letos budete mít možnost vidět a slyšet kapely Kámen úrazu, Hluboké nedorozumění, Bob a Bobci, Žamboši, Šimonband a Ležérně a vleže. Poslední tři kapely dorazí až z dalekého Vsetínska. Bulvární tisk tvrdí, že si na tu cestu objednali soukromý airbus. Kapely to popírají a tvrdí, že jenom bus. No, uvidíme.

DOPRAVA:

SPOJENÍ AUTEM: Z Prahy 9 Černý most se vydejte po dálnici směr Mladá Boleslav, na 27. km sjeďte na Benátky nad Jizerou a na téčku, které následuje hned za sjezdem, se dejte doprava (směr Lysá nad Labem). První obec (asi po 3 km), na kterou narazíte, jsou Jiřice.  SPOJENÍ HROMADNOU DOPRAVOU: Z Prahy 9 - Černého mostu autobusem do Benátek nad Jizerou nebo vlakem do Lysé nad Labem. Příchozí autobusem nebo vlakem si může, nechce-li šlapat 5 km pěšky, objednat odvoz z Benátek nebo z Lysé u Daniely na telefonním čísle 603 214 257). POZOR: Večer z Jiřic nic nejede, takže případný cestující buď bude muset v noci šlapat do Lysé nad Labem na vlak pěšky, nebo může (vezme-li si spacák a stan) přespat na zahradě. Rozhodně tam nebude stanovat sám. Pokud se ovšem nerozhodne do Prahy stopovat nebo s pořádnou dávkou asertivity nepřesvědčí někoho pojízdného a střízlivého, aby ho někam (kamkoli) odvezl.

JÍDLO, PITÍ A OSTATNÍ…

Letos se nám o stravování postará Catering Nany z Milovic a na vaše chuťové buňky bude útočit guláš, dršťková polévka, halušky se zelím a uzeným masem, grilované klobásy, bramboráčky a další dobroty. Čepovat se letos bude jedenáctistupňový Kozel.  

PŘENOCOVÁNÍ

Rozhodnete-li se užít si noční jam a přespat, není to problém. Vezměte si stan a spacák! Každým rokem si vychutnáváme pofestivalové ráno, které také mívá své kouzlo. Část hostů vždycky odjíždí až v neděli navečer a pofestivalovou neděli tráví jídlem, pitím, zpěvem a sluněním na terase. Na rozdíl od propršených sobot totiž neděle bývá zásadně teplá a slunečná. Fotografie z minulých ročníků a veškeré informace, které byste ještě chtěli znát, najdete na stránkách festivalu www.woodfolk.cz.

VSTUPNÉ JE DOBROVOLNÉ!

Těšíme se na vás!

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib