gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.10.2011 Klubové koncerty v KC Vltavská! (Václav Votruba)    PDF Tisk Email
PR
V rozmanitém programu KC Vltavská se objevují i zajímavé mladé české kapely různorodých žánrů.  V podzimní sezóně budou mít návštěvníci možnost vidět v sále Elektra – malé scéně KC Vltavská hned několik osobitých hudebních uskupení a vychutnat si tak jeho příjemnou klubovou atmosféru.
Například již 19. října čeká diváky temperamentní a vtipem sršící kapela El Gaučo, 2. listopadu to pak bude nadějný soul-jazzový objev Pitch Bender, původně brněnská kapela přesídlená do Prahy. Ani v prosinci nebude o pozoruhodné interprety na této scéně nouze – prvním z nich bude zpěvák a kytarista Mike Perry, který je mimo jiné i autorem knihy Klec na majáky, přibližující čtenářům jeho cestu ke změně pohlaví.


19. 10. El Gaučo
V hudbě kapely, která vznikla v roce 2007, z původní kapely Hrubý domácí produkt, můžou návštěvníci slyšet prvky ska, reggae, funky, jazzu i dalších typů hudby. Krédem kapely, jejímž zakladatelem je multiinstrumentalista a snílek s kontroverzním pseudonymem Karl von Nusle, je rozdávat prostřednictvím svých skladeb lidem vtip, radost a hravost.
2. 11. Pitch Bender
Nejvýraznější osobností soul-jazzové formace je zpěvačka Sisa Fehérová s velmi specifickým hlasem plným grooveu a feelingu. Kapelu vede pianistka Iva Korgerová, která je společně se Sisou autorkou většiny skladeb. S Pitch Benderem dále hrají: na kytaru Dan Hasalík, student jazzového oddělení hudební školy v rakouském Grazu, na  tenorsaxofon hraje Zbyněk Polívka, momentálně studující jazz na JAMU v Brně a na baskytaru Matěj Havlíček a na bicí velmi nadějný Oliver Lipenský.
6.12. Mike Perry a Miroslav Kovářík
Hudebně-poetická nadílka Mika Perryho, skladatele, textaře, zpěváka, kytaristy i básníka, prostě věčného trubadúra, jak sám sebe označuje, a Mirka Kováříka, výrazné osobnosti českého divadla, kulturního publicisty i redaktora, vysokoškolského pedagoga. Večer plný autorských písniček při kytaře a básní nejen vánočních autorů V. Hraběte, J. Ortena, J. Kainara i skvělých povídek Alexandry Berkové.
10.12. Soliloqui
Kapela Soliloqui spojuje estetiku tradičních nástrojů a bohatých harmonií jazzu s progresivnější taneční rytmikou a popově sametovými vokály. Skupina vznikla počátkem roku 2008 a inspiruje se podněty z různých končin převážně populární, jazzové a elektronické hudby. Nejlépe se pak cítí v klidných vodách progressivního chilloutu a neotřelých groovů.
17.12. Bran
Bran vznikl v roce 1999 setkáním bretonských a českých muzikantů. V bretonštině Bran znamená havran, posel z keltských legend. Ten, který přinesl na svých křídlech do střední Evropy keltskou hudbu… Písně s mystickým nádechem, ovlivněné starými bretaňskými legendami, dobrodružstvím, tancem, melancholií a průzračností moře, skladby inspirované poezií a nočními eskapádami ve starobylé Praze začátku dvacátého století. To vše tentokrát ve speciálním "vánočně" laděném vystoupení s hostem.
Vstupenky v předprodeji Ticketportal, Ticketstream a na pokladně KC Vltavská.

Sdílet na...
Kam dál?

» Vladimír Mišík & ETC… vystoupí s hosty 23. února v KC Vltavská (Školník)

» Zlatý Ztracený podzim Vladimíra Mišíka (Školník)

» Legendární Majerovky s Alicí Holubovou v červnu ve Vltavské (Jaromír Telenský)

» Vlasta Redl s novou kapelou v březnu ve Vltavské (FOLKtime.cz)

» Jednočlenný orchestr Circus Ponorka zahájí Hudební sklepy ve Vltavské (Jaromír Telenský)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib