gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.10.2011 Iva Bittová a Čikori zahájí United Islands reloaded (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
V rámci série United Islands Reloaded, která přiváží hvězdy festivalu United Islands do klubů, se uskuteční jedinečné vystoupení Ivy Bittové a Čikori v obnovené sestavě. Tento koncert bude jediným letošním vystoupením v této sestavě a bude se konat 4. října v Paláci Akropolis. V rámci série United Islands Reloaded se 24. října v Lucerna Music Baru uskuteční koncert ska-recesistické kapely Russkaja, která byla jednou z hlavních hvězd letošního ročníku United Islands a 23. listopadu v klubu Jazz Dock vystoupí nominaci Mercury Price Awards nu-jazzová formace Led Bib.

Zpěvačku, houslistku, skladatelku a výjimečnou osobnost Ivy Bittové není potřeba českému publiku detailně představovat. Během své kariéry prošla mnoha hudebními žánry od klasiky, jazzu přes folk a Word music a k rocku a experimentální alternativě.  Akustická hudební společnost Čikori vznikla v roce 1999 a její kmenoví zakladatelé jsou Iva Bittová a Vladimír Václavek. CD s názvem „Čikori“, které z této spolupráce vzešlo, získalo nadšené ohlasy nejen mezi hudebními kritiky a novináři, ale především mezi posluchači. Iva BIttová se pro letošník rok spojila s Čikori a do konce roku to bude jediná příležitost, jak tento koncert v Praze shlédnout. Na koncertě v Paláci Akropolis vystoupí ve složení Vladimír Václavek (akustická kytara), Oskar Török (trubka), Jaromír Honzák (kontrabas) a Miloš Dvořáček (bicí, perkuse). Iva Bittová doplňuje: „Bohužel v minulosti zaznělo jen pár živých koncertů, takže obnova a možnost hrát navíc v nové sestavě nás inspiruje k určitému posunu. Samozřejmě zazní i původní skladby, které vlastně ještě neměly příležitost se jaksi obehrát; přineseme také v nové úpravě starší skladby z Dunaje a Bílého Inferna.“ Nenechte si ujít tento jedinečný koncert!

Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro a na místě konání!

Sdílet na...
Kam dál?

» Folkové prázdniny 2012 - Hudba a bariéry (FOLKtime.cz)

» Díra v Akráči (Džexna)

» 67 let Luboše Pospíšila, 10 let novodobých 5P a ozvěny Beatové síně slávy v pražském Paláci Akropolis (FOLKtime.cz)

» Vasilův Rubáš bude křtít v Akropoli (Šimon Kotek)

» Praha žije i v létě…i zadarmo (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib