gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.11.2011 Folkový hudební pořad ROZEHRAJ přivítá nejen rockovou Epy de Myi (Jan Eret)    PDF Tisk Email
PR
Příznivci folkové i rockové hudby si přijdou na své 24. listopadu v plzeňském Hifiklubu. Již 6. díl hudebního pořadu ROZEHRAJ tam pořádá folková kapela Sedm nedostatečných a tentokrát v něm přivítá jako hosta kapelu Epy de Mye.
Skupina Epy de Mye vznikla v roce 2005 jako akustické trio. Ve složení Jan Přeslička (kytara, zpěv), Lukáš Kazík (kytara, zpěv) a Lucie Cíchová (kontrabas, zpěv) kapela dokázala nakazit posluchače muzikantským souzněním, charismatem, energií a silnými písněmi. Díky tomu se brzy dostala do povědomí dramaturgů a začala být pravidelně zvána na hlavní pódia folkových i multižánrových festivalů jako Zahrada, Prázdniny v Telči nebo Okolo Třeboně, z nichž si odnesla řadu ocenění. Kapela má za sebou živé koncerty pro rádia i Českou televizi a její debutová deska Stopy nezmizí (Good Day Records) je příznivě hodnocena a oceňována kritikou.
6. Rozehraj - Sedm nedostatečných a Epy de mye
6. Rozehraj - Sedm nedostatečných a Epy de mye
O zájmu posluchačů svědčí fakt, že první náklad 1 000 kusů se rozprodal již během prvního roku. Deska v roce 2008 získala 4. místo v žánrových cenách Anděl. V roce 2010 nastaly v kapele personální změny. Po odchodu Lukáše Kazíka do kapely přichází kytarista a zpěvák Dušan Vainer a později také zpěvák, kytarista a hráč na cajon Mirek Vlasák. Akustický zvuk je obohacen o rytmiku a elektrické kytary, vznikají nové písně a kapela se snaží proniknout na rockovou a beatovou scénu. Tento krok se zatím setkává s úspěchem. Důkazem je například výhra na kolínském Beat festu, kde kapelu celkem jednohlasně porota označila za nejlepší kapelu festivalu. Momentálně Epy de Mye pracuje na nové desce.
Folková a trampská kapela Sedm nedostatečných ze Starého Plzence byla založena v roce 2000. Od té doby se postupně vypracovala k čistě autorskému repertoáru. Před nedávnem pokřtila svoje debutové album Doteky hrou, na kterém spolupracovala i řada hostů, např. Michal Röhrich, Petr Vrobel, Sylva Čekalová a další.
Písničkový pořad ROZEHRAJ pořádá pravidelně Sedm nedostatečných a jako hosty si zve své hudební přátele z různých koutů Čech. V minulosti se v něm představilo Duo My Tři, Žamboši, Duo Komáři, Sekvoj či písničkář Michal Vaněk.
Přijďte tedy 24. listopadu ve 20:00 hodin do Hifi klubu na plzeňském náměstí a nechte v sobě rozehrát tu správnou strunu.

Sdílet na...
Kam dál?

» Epy de Mye připravila CD s živým koncertem (Epy de Mye)

» Kolínský ostrov 2012 (Honza Roth)

» Na Prázdninách v Telči vystoupí přes sto kapel v čele s Tommym Emmanuelem (FOLKtime.cz)

» Obnovený Mohelnický dostavník ve dvanácti obrazech (Tomáš Hrubý)

» Soutěž o čerstvé Maso! (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib