gototop
08.02.2012 Písničkáři Řepka a Šanta chystají společné domácí turné (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Oblíbený slovenský skladatel a kytarista Števo Šanta se v České republice představí vůbec poprvé. Během společného týdenního turné s pražským písničkářem Janem Řepkou (Open Mic POTRVÁ, Nestíháme) vystoupí mj. v Třebíči, v Kladně, v Plzni nebo v Třebíči. Závěrečný koncert se koná 1. března 2012 v pražské Kavárně POTRVÁ.

Pražský koncert bude jediným zcela veřejným koncertem na turné. Jinak je celá cesta výjimečná právě tím, že se o organizaci našich koncertů nestarají profesionální kluby, ale prostě zájemci z řad našich fanoušků,“ vysvětluje Jan Řepka. „Proto budeme hrát většinou v soukromých prostorách typu venkovská světnice, obývací pokoj nebo skautská klubovna.
Koncerty budou spravedlivě rozděleny na dvě části, domácí prostředí navíc slibuje bezprostřední atmosféru a osobní kontakt s oběma aktéry. „Vřele doporučujeme osobní rezervaci, kontakty najdou zájemci na našich stránkách. Kapacita našich domácích koncertních sálů bude většinou pevně omezena,“ doplňuje Řepka.

Program
25/2 Třebíč
26/2 Tožice
27/2 Plzeň
28/2 Kladno
29/2 Sněžník
1/3 Praha

Števo Šanta /SK/
Popradský písničkář Števo Šanta působí na hudební scéně od počátku 90. let. Zatímco na Slovenku vystupuje zpravidla jako frontman kapely Ostrov, na svém prvním českém turné bude hrát sám, jen s kytarou a foukačkou.

Šanta píše na první poslech nenápadné, ale ve skutečnosti silně návykové melodie. Jeho texty patří vůbec k tomu nejlepšímu, co současná písničkářská scéna na Slovensku nabízí. Ne náhodou vyšly také samostatně tiskem (Priamo do pľúc).

V hodinovém recitálu představí Števo Šanta obě svá alba (Po hladine, Prach) a možná také nějaké ze svých fejetonů (stevosanta.blog.sme.sk).

www.bandzone.cz/stevosanta
www.stevosanta.blog.sme.sk

Jan Řepka
Písničkář Jan Řepka vešel ve známost především díky dlouholetému působení v duu Nestíháme. V roce 2010 vydal vlastní album Čistý byl svět a podnikl první sólová cykloturné.

Původní tvorba se točí kolem věčné osy láska-cesta-svoboda. Jan Řepka se doprovází na kytaru, cuatro a harmoniku. Je autorem desítek písní a překladů (Donovan, Bob Dylan, Mani Matter, R.E.M., Paul Simon) a několika reportáží, recenzí a rozhlasových pořadů.

Dosud nejdelším koncertním turné byla nedávná Česko-slovensko-polská hudební cyklotúra 2011. Cesta vedla třemi státy, měřila více než 1.900 km a v jejím průběhu odehrál Jan Řepka 26 koncertů. Po návratu z kratší Švýcarské cyklotúry pokračuje v klubových koncertech doma.

Vedle vlastní koncertní činnosti vede Jan Řepka také úspěšný cyklus písničkářských večerů zvaných Open Mic POTRVÁ (Praha, Kavárna POTRVÁ). Během pěti let jej navštívilo více než 240 různých písničkářů.

www.janrepka.cz
www.openmic.eu

Sdílet na...
Kam dál?

» Marek Dusil představí na olomouckém open mic Karlsbad (FOLKtime.cz)

» Malá letní cyklotúra 2014 (Jan Řepka)

» Open Mic POTRVÁ #52 ve znamení indie-folku a alternativní country (Jan Řepka)

» Open Mic na cucky začíná sezonu v novém. Zve na talentovanou Prune (Tomáš Krejčiřík)

» Martin E. Kyšperský a Vasilův Rubáš jako hosté Open Micu (Ondřej Machát)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib