gototop
29.02.2012 Open Mic POTRVÁ #52 ve znamení indie-folku a alternativní country (Jan Řepka)    Tisk
PR
Hlavními hosty Jan Žamboch a australský písničkář Owles of the Swamp.

Ve středu 7. března 2012 se v dejvické Kavárně POTRVÁ uskuteční další díl hudebního cyklu Open Mic POTRVÁ. Jako hlavní hosté vystoupí jednak australský světoběžník Pete Uhlenbruch alias Owles of the Swamp, jednak vsetínský držitel dvou Andělů Jan Žamboch. Mezi nimi se však v kratších blocích uvede jedenáctiletá vítězka Dětské Porty 2012 Andrea Bělíková, Jirka Samek, Českej chleba a písničkáři Fanda Holý a Singleton. Během večera může dále před mikrofón předstoupit kdokoli z příchozích.

Jan Žamboch
Jan Žamboch
foto: Jiří Vondráček
„Owles of the Swamp vzbudil náš zájem mimo jiné tím, že se osobně angažuje jako organizátor podobných písničkářských festivalů, jakým je právě náš Open Mic,“
vysvětluje vedoucí pořadu Jan Řepka. „Za pozornost bude ale určitě stát i jeho vlastní tvorba – podle toho, co jsem slyšeli, má Pete onu vzácnou schopnost vytvořit sám s kytarou něco, čemu se říká hudební plocha. To jsou písně svého druhu...“

V rámci Open Micu se během pěti let představilo již více než 240 různých písničkářů. Pozvání přijalo mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Vřešťál&Sázavský, Vladimír Merta, Longital, Feng-yün Song); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Katka Koščová, Jana Šteflíčková, Patricie, Adam Katona nebo březnový host Jan Žamboch.

Open Mic zůstává i nadále v Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská), kde se koná ve stejný čas jako dosud, tj. první středu v měsíci. Nejbližší termíny jsou tedy 4/4, 2/5 a 6/6. Vstupné dobrovolné.

Open Mic byl založen v zimě 2007 písničkáři Michalem Bystrovem a Janem Řepkou s jediným cílem: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají. Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž.

„Open Mic už dávno má svoji podobu, nespornou úroveň a proto jistě i budoucnost. Večer na mne udělal velký dojem a bouřlivé potlesky ukazovaly, že jsem nebyl výjimkou,“ podělil se o své bezprostřžední dojmy host lednového Open Micu Jiří Tichota. „Ostatně při tak kvalitním a vlastně i početném domácím autorsko-interpretačním zázemí je každá otevřená scéna cennou příležitostí pro vlastní prezentaci, ověřování vlastních nápadů i poznávání nápadů druhých.“

Open Mic POTRVÁ dlouhodobě podporují Nadace Život umělce a SAI – Svaz autorů a interpretů.

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.
Owles of the Swamp
Owles of the Swamp
foto: Gjarra

Sdílet na...
Kam dál?

» Wolf Lost In the Poem vzdává hold světovým básnířkám (Tranzistor label)

» NAPŘÍČ 2013 – komorní festival, tentokrát s podtitulem „Kytaristé napříč žánry“ (Martin Mrca Holan)

» Emocionální dotek je malý zázrak (Brigita Kytka Vidimská)

» Wolf Lost In the Poem představuje nové album, kde rozmlouvá s básnířkami (Tranzistor label)

» Kompilace písničkářů Studna neobjevená 2 (Martin Hejnák)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib