gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

15.05.2012 Open-air festival Skautská alternativa vol. 3 (Petr Lukáš)    PDF Tisk Email
PR
Již po třetí se otevřou pomyslné brány skautského pozemku v Praze na Vltavské, aby přivítal návštěvníky všech věkových kategorií a nabídl jim nevšední zábavu, povyražení, a také koncerty kapel jako např. Živé kvety (SK), Tim Eriksen (US), Poletíme? (CZ) a dalších. Akce se odehrává v organizátorské režii skautů a skautek ve věku od 13 do 25 let z Prahy 7.

V sobotu 19. 5. 2012 ve 12:00 odstartuje v Praze na Vltavské již třetí ročník festivalu Skautská alternativa. Návštěvníkům všech věkových kategorií opět nabízí zábavu a potěšení jak pro tělo, tak i pro duši.
Schéma celé akce zůstává i letos podobné. Od brzkého odpoledne bude probíhat řada zajímavých a neokoukaných disciplín, workshopů a aktivit, které jsou cílené především na děti, mládež a popřípadě celé rodiny. Od 15:00 se přidá hudební program kapel z ČR i zahraničí, na které byste v rámci jedné akce narazili jinde jen stěží (a na některé v ČR vůbec). Festival se rok od roku zvětšuje. Konkrétně to znamená více aktivit pro děti a širší záběr, více kapel a jejich výjimečnost (letos např. Tim Eriksen nebo Grahamville), ale hlavně se do příprav a organizace zapojuje stále větší počet mladých skautů a skautek z Prahy 7.
„Od  začátku jsme chtěli, aby to byla akce otevřená pro široké spektrum návštěvníků a mohli si ji společně užít jak mládež, rodiny s dětmi, tak i alternativní hudební publikum. No a na druhé straně co nejvíce zapojit do příprav mladší členy našich oddílů, aby mohli poznat, že pořádání nějaké větší akce pro veřejnost vlastně nic těžkého není,“ říká Fanda Holý.
Návštěvníci minulých ročníků si pochvalují hlavně pozoruhodný program a velmi příjemnou atmosféru. Johnny Feelings z kanadských The Tower of Dudes to shrnuje slovy: „Jsou i jiné festivaly …na mnoha z nich jsem byl. Na všech najdete hudbu, na většině dobré jídlo a pití a některé jsou dobré pro každého v každém věku. Skautská alternativa je jedním z nich; avšak kromě hudby a skvělé atmosféry tady mají na mou duši tee-pee, lukostřelbu a další věci, ze kterých děti šílí radostí a dospělí se baví ještě lépe! A podržte se – celou tuhle legraci pořádají u stanice metra!“

Letos se během hudebního programu vystřídá na dvou podiích sedm kapel a písničkářů. Se svým banjem, houslemi a starobylým „shape note singing“ vystoupí legendární Tim Eriksen, který se mimo jiné podílel na soundtracku k filmu Cold Mountain. Ze Slovenska přijede rocková skupina s velkým přesahem – Živé kvety a odpoledne rozjedou veselí Poletíme?. Alternativní country přiveze z Berlína skupina Grahamville. Co se stylu týče, tak podobně na tom budou i domácí Kojoti. Lucie Redlová zde představí své nové album a kapela Byl pes zahraje to, čemu oni sami říkají poezie bulváru.
Všichni organizátoři se na festivalu podílejí bez nároku na honorář. Snaha zamezit finančnímu riziku a zároveň najít dostatek prostředků na realizaci všech nápadů vyústila v úspěšnou žádost o grant z programu Vpohybu u Nadace Vodafone Česká republika. Součástí projektu je i zapojení žáků ZŠ Meteorologická, Praha 4.
Mimo to je Skautská alternativa jednou z akcí, kterou se skauti z Prahy 7 připojují k vrcholícím oslavám 100 let skautingu v ČR. A tak každý návštěvník může 19. května porovnat svou představu o skautech s tím, kam u nás dospěli za 100 let od svého vzniku.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib