gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

19.06.2012 I letos začínají prázdniny v Třeboni! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Tradiční přivítání léta a letos i prázdnin přinese svým návštěvníkům 21. ročník festivalu Okolo Třeboně. Organizátoři připravili opět nabídku plnou hudebních, divadelních a dalších vystoupení, včetně bohatého doprovodného programu.
Letošní novinkou bude rozšíření festivalu do více lokalit v historické části města Třeboně, a to především do zámeckého parku. „Chceme vnést do centra města současnou kulturu a oživit tak historickou Třeboň,“ řekl dnes ředitel a dramaturg festivalu Pavel Barnáš. Do programu budou nově zapojeny i ukázky lidových řemesel. V rámci Okolo Třeboně proběhne tradičně i soutěž pro mladé hudební kapely „Houpací kůň“ a nebude chybět jeden z nejvěrnějších účinkujících - Divadlo Járy Cimrmana.
Program festivalu ještě není zcela uzavřen, ale již nyní potvrzuje tradiční žánrově pestrou dramaturgii akce. V současnosti jsou potvrzeni tito interpreti: Václav Neckář & Bacily, Sto zvířat, Michal Pavlíček, Roman Dragoun, Monika Načeva extra-koncert , Jaroslav Uhlíř s kapelou, Nezmaři, Žalman, Pub Animals, Jananas, My3avi, Pánská šatna, Třeboňští pištci, Epy de Mye, Wild Sticks a mnozí další. Úplně poprvé přijede na festival se svým autorským čtením také jeden z nejpopulárnějších českých spisovatelů Michal Viewegh.
Festival odstartují v pátek mimo jiné Sto zvířat a Jaroslav Uhlíř. Sobota – to budou pravé české romantické Vánoce, jen o půl roku dříve. A co by to od loňska bylo za Vánoce bez Půlnoční od Václava Neckáře? K němu se připojí i nejznámější jihočeská seskupení, která se na pódiu potkávají velmi často právě na vánočních koncertech (Epy de Mye, Třeboňští pištci, Ivo Jahelka, Nezmaři a Žalman a přátelé). Neděle bude patřit speciálnímu koncertu Michala Pavlíčka, Moniky Načevy a Romana Dragouna v pro ně neobvyklém prostoru kaple Schwarzenberské hrobky.
Ani letos nebude chybět cyklistický závod Okolo Třeboně (s předem známými výsledky) a charitativní Běh Járy Cimrmana (v zimníku a s kufrem), jehož výtěžek je určen nadačnímu fondu Slunce pro všechny. Na ty, kteří si objednají permanentku prostřednictví festivalového webu, bude čekat sladké překvapení značky Orion. Nejaktuálnější informace i předprodej vstupenek naleznete na www.okolotrebone.cz.  

Na Okolo Třeboně naváží další letní hudební akce:
28.7. - Léto v Třeboni: první vystoupení big beatové legendy - skupiny Katapult
15.8. - Klasika na jihu: Václav Hudeček s komorním orchestrem Jiřího Pelanta (křest DVD)
18.8. - Zpátky do Třeboně:  Jan a František Nedvědovi s kapelou

Sdílet na...
Kam dál?

» PRPRPR, konečně už PR, aneb PRopadák PRopletenců Na PRádle (Belmondo)

» Bylo to MASO! (Školník)

» Pernštejnská fortuna – pestrá, slunečná a nezapomenutelná (Jana Štěpánková)

» Festival Šídlovák Oupn Ér 2012 je tu!! (Karel Krakonoš Kyncl)

» FolKaliště – druhý pokus (Pavel Novák)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib