gototop
21.06.2012 Festival Porta kousek od Karlštejna (Nikola Poselová)    Tisk
PR
Předprodej vstupenek na 46. ročník festivalu Porta a jeho České národní finále v Řevnicích je v plném proudu. O víkendu 29. 6.- 1.7.2012 vystoupí na Portě Tomáš Klus, Lenka Filipová, Hop Trop, Ivan Mládek, Jaroslav Wykrent, Pavel Žalman Lohonka, Blue Effect, Taxmeni a mnoho dalších hostů.
Poslední víkend před hlavními prázdninami 29. 6. - 1. 7. 2012 tradičně patří romantickému a nejstaršímu českému festivalu Porta, který se koná kousek od nejnavštěvovanějšího českého hradu Karlštejn v půvabném Lesním divadle obce Řevnice.
Organizátorům 46. ročníku festivalu Porta se letos podařilo pozvat také kytarovou královnu Lenku Filipovou a tak  v Lesním divadle  zazní nejen Lenčiny písničky, balady a upravené lidovky, ale jistě divákům představí i něco z posledního kytarového alba Concertino III.
Zajímavostí je, že Ivan Mládek vystoupí v řevnickém Lesním divadle vůbec poprvé, přesto že patří už coby dobřichovský starousedlík  k místnímu obyvatelstvu. 30. 6. 2012 to bude se vší parádou Banjo bandu.
Písničkář Tomáš Klus si loni podmanil portovní publikum a záznam několika videoukázek se průběžně ukazuje  na webu Porty. Diváci si tak mohou připomenout, na co se mohou v pátek 29. 6. těšit  i když u Tomáše jsme si už zvykli, že je všechno nakonec tak trochu jinak, jako například v písničce Vesmíru, kterou v Řevnicích 2011 věnoval Portě.

Asi nečekané bude  pro mnohé návštěvníky festivalu zařazení  skupiny Blue Effect na Portu.  Ale Porta již několik let úspěšně a s rozvahou porušuje ortodoxní hranice žánru folk country a trampské hudby a přináší tak svým návštěvníkům velká hudební překvapení, jakými bylo např.  předloňské vystoupení Jaroslava Svěceného. Kdo však viděl akustickou verzi kapely Blue Effect, nediví se. Je to hudební lahůdka pro milovníky kvalitní muziky a to k Portě patří…
Dalším lákadlem sobotní Porty budou jistě i písničky Jaroslava Wykrenta , který se vrátil úspěšně na koncertní pódia a bude opět jedním z interpretů, kteří letos na Portě vystoupí poprvé v její historii.
Porta se pyšní  občasnými výlety za hranice tradičních žánrů. Tentokrát bude zvláštním hostem Porty v Řevnicích  Marta Kubišová, která přijala pozvání tria VOKOBERE (Vondráček, Kocman, Berka). Návštěvníci festivalu budou tedy moci slyšet Martu v neděli  1. 7. 2012 s  neobvyklým  doprovodem akustických kytar a sborů a mohou se těšit na písničky  Ringo ding, Baladu o kornetovi a dívce, nebo slavnou Hej Jude.  
Naopak tradičně se představí se svým repertoárem Poutníci, Taxmeni, Mirek Paleček a kapely, které na Portě již uspěly jak v soutěži, tak jako čestní hosté. .
Diváci se kromě skvělé muziky mohou těšit i na spoustu cen jako jsou CD Porty,  hodinky, fotoaparát nebo DVD, které budou losovány  v průběhu festivalu.
Hudební tečkou a bonbónkem Porty bude již tradičně Hodina H, ve které se potkají osobnosti Porty, aby si spolu zazpívali známé písničky v neznámem obsazení. (Samson Lenk, Pavel Žalman, Petr Kocman, Marcela Voborská, Jirka Tichota a další hudebníci), kteří budou mít chuť se přidat.
Kromě kvalitní muziky od zvučných jmen českých písničkářů, folk, country a trampských hudebníků, jako jsou Tomáš Klus, Lenka Filipová, Ivan Mládek, Hop Trop, Pavel Žalman Lohonka, Blueground si příjemně strávený den můžete navíc zpestřit rodinným výletem na hrad Karlštejn, který je od romantického divadla v Řevnicích vzdálen pouhých 9 km. Na kole je to ještě blížUsmívající se)

Doporučujeme včasné zakoupení vstupenek, vzhledem k vývoji prodeje a atraktivnosti hostů. Divadlo má omezenou kapacitu.

FESTIVAL PORTA ŘEVNICE – ČESKÉ NÁRODNÍ FINÁLE
Lesní divadlo Řevnice (cca 25 km od Prahy)
29. 6. 2012 – 1. 7. 2012
Ceny vstupenek: jednodenní 299, permanentka 599 Kč
Pejsci a děti do 150 cm vstup zdarma.
Předprodej: TICKETSTREAM, EVENTIM, TICKETPORTAL,

Sdílet na...
Kam dál?

» Západočeská Porta (Belmondo)

» Předkola pražské Porty (Miloš Keller)

» 57. ročník festivalu Porta rozdal Porty a další ceny (Agentura JV, FOLKtime.cz)

» Porta mírně spoutaná aneb musíš jít dál (Jaromír Urban - davy)

» 2. soutěž o vstupenku na ČNF festivalu Porta v Řevnicích (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib