gototop
01.10.2012 Říjnové Open Mic NA PRAHU (Ondřej Machát a Café Práh)    Tisk
PR
V úterý 2. října se v bezbariérovém Café Práh v areálu Vaňkovky uskuteční desáté pokračování hudebního cyklu Open Mic NA PRAHU. Pestrý tříhodinový program završí místní šansoniérka Lada Šimíčková za doprovodu multiinstrumentalisty Ivo Cicvárka. V patnáctiminutových blocích se dále představí americko-argentinské duo Given The Circumstances, mladá ostravská písničkářka Petra Göbelová a místní autoři  Michal Pospíšil a Matěj Klusáček. V průběhu večera však může prostor dostat kdokoli další.  

Ivo Cicvárek a Lada Šimíčková
Ivo Cicvárek a Lada Šimíčková
„Za necelý rok působení se na scéně Open Micu představilo téměř sto různých autorů, a co je hlavní – návštěvnost se již stabilně pohybuje kolem šedesáti diváků bez ohledu na to, jak slavné jméno máme na plakátě,“
raduje se koordinátor projektu Ondřej Machát. „Často sklízí největší uznání a aplaus naopak mediálně naprosto neznámí interpreti, což je pro nás, kteří lokální kulturu pěstujeme, velmi povzbuzující.“

Open Mic NA PRAHU se koná vždy první úterý v měsíci od 19 hodin v Café Práh, které je umístěno v klidné ulici na vnější straně Vaňkovky, přímo naproti Wannieck Gallery. I pro přespolní je tak klub, ležící tři minuty chůze z autobusového i vlakového nádraží, snadno dostupný. Navíc se jedná o  bezprahovou nekuřáckou kavárnu, která se tak otevírá dětem, stejně jako lidem starším nebo handicapovaným.

„Open Mic si klade jediný hlavní cíl: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají,“ dodává písničkář Jan Řepka, který do Brna osvědčený model zasadil. „Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž. Vítán je každý.“

Open Mic NA PRAHU podporuje Nadace Život umělce. Výše vstupného je dobrovolná.

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou další podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.



Lada Šimíčková (texty, zpěv) a Ivo Cicvárek (hudba, klavír, kytara, akordeon) se seznámili na Textové dílně Slávka Janouška a od roku 2007 tvoří brněnskou písničkářskou dvojici.

Jejich písně jsou založeny na Ladiných nevšedních poetických textech a civilním pěveckém projevu. Žánr, v němž se pohybují, v sobě kombinuje prvky šansonu a soudobé písňové akustické hudby s jemnou elektronikou. Základem hudebního doprovodu je klavír a kytara Ivo Cicvárka, postupně se však doprovod rozrůstá také o akordeon a samply.

Lada a Ivo již koncertovali na řadě festivalů (Folková růže, Zahrada, Folkové prázdniny, Střelické strunobraní, Logrfest, Festival ve středu a další) a dvakrát se dostali do finále písničkářské soutěže festivalu Zahrada. Vystupovali také v rádiu (např. ČRo Olomouc, ČRo Sever, Proglas) a v televizi (ČT2 - Na moll, ČT1 - Živě na jedničce, TV Noe - Cvrlikání).

V květnu 2012 vydávají své debutové cd Hotel v tiché ulici (Indies Scope Records), které shrnuje jejich dosavadní tvorbu. Na desce hostuje několik skvělých muzikantů - Petr Pospíšil (kontrabas), Vilém Spilka (kytara), Jan Vašina (saxofon), Luboš Malina (banjo, irská flétna), Martin Kleibl (bicí). Autorsky se cd opírá o texty Lady Šimíčkové, z nichž většinu citlivě zhudebnil Ivo Cicvárek.

Sdílet na...
Kam dál?

» Ivo Cicvárek dokončuje nové album Padá (FOLKtime.cz)

» Martin E. Kyšperský a Vasilův Rubáš jako hosté Open Micu (Ondřej Machát)

» S novým mikulášským videoklipem přichází Lada & kapela (Kosmonaut)

» Folkové stupně v listopadu (Miloš Keller)

» Ivo Cicvárek – 20 let písničkářem (Ivo Cicvárek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib