gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

03.01.2013 United Islands slaví letos 10. narozeniny! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Největší pražský hudební festival United Islands České spořitelny oslaví v letošním roce jubilejní 10. narozeniny!
Podesáté hrajeme i po desáté!
Hudební festival United Islands bude v roce letos slavit již deset let a pořadatelé se rozhodli, že oslavovat se bude všechny tři dny, během kterých festival probíhá. Po desáté se totiž bude hrát i po desáté! Kromě celonočního programu se můžete těšit i na nové lokality a na rozmanitější nabídku programu pro rodiny s dětmi. To vše již tradičně během třetího červnového víkendu 21. – 22. 6. 2013.
United Islands České spořitelny ale není jen letní open air festival. Již během loňského roku měli hudební fanoušci šanci navštívit některý ze samostatných koncertů. Celkem jich bylo dvacet a mezi ty nejzajímavější bezesporu patřily koncerty amerických blusových kytaristů Poppa Chubbyho a Roberta Craye, ikona eketronické hudby James Lavelle z legendárních UNKLE, dvojkoncert funky-housových Kraak & Smaak a Monkey Bussines vs. PSH a neposlední řadě unikátní koncert legendy československého bigbítu Zelená pošta, který se pro velký zájem opakuje v únoru v Divadle Archa.
A v roce 2013 chystají United Islands další koncerty. Kromě již zmíněné Zelené pošty, to je klubový návrat britské kapely O.Children, která se na své festivalové premiéře představila právě na posledním ročníku festivalu United Islands České spořitelny. Že je to černý kůň klubové scény potvrdil i fakt, že kapela O.Children se stala vůbec prvním potvrzeným interpretem příštího ročníku slovenského hudebního festivalu Pohoda. O.Children přijedou do pražského Paláce Akropolis 11. února.  A v Paláci Akropolis ještě zůstaneme. O pár dní později, 16. února se tam koná koncert amerického zpěváka a všestranného hudebníka Dana Reeda. Dana Reeda si možná někteří vybavují z koncertu Rolling Stones, na kterém v roce 1992 vystoupil se svou tehdejší kapelou Dan Reed Network. Na únorovém koncertu pokřtí nové album Signal Fire a zároveň oslaví své padesáté narozeniny. Ve druhé polovině roku se fanoušci kytarového umění mohou těšit na návrat Joe Bonamassy, jednoho z nejtalentovanějších kytaristů mladé generace.
Za deset let se stal festival United Islands České spořitelny už nedílnou součástí Prahy. Je to největší akce pod širým nebem, na které se sejdou nejen hudební fanoušci, aby oživili historické centrum Prahy a vrátili mu jeho původní funkci, tedy místo pro setkávání občanů a návštěvníků hlavního města. Pro oslavy jubilejního, desátého ročníku, organizátoři připravují několik novinek. Jednou z nich je prodloužení programu po desáté hodině večerní. „Podesáté budeme totiž slavit i po desáté hodině a to rovnou všechny tři večery! Zákon o nočním klidu sice obejít nelze a tak bude připraven kvalitní hudební program v klubech, barech a unikátních prostorech v bezprostřední blízkosti festivalového areálu i v širším centru. Po 22 hodině si návštěvníci festivalu budou moci užít skvělé kapely a djs až do ranních hodin!“ dodává Barbora Šubrtová, tisková mluvčí festivalu.

Sdílet na...
Kam dál?

» United Islands staví nové ostrovy (FOLKtime.cz)

» Klubová noc zahájí United Islands ve čtvrtek 20.června (Marie Jelínková)

» Festival United Islands České spořitelny předvedl svěží dramaturgii (FOLKtime.cz)

» Praha žije i v létě…i zadarmo (Školník)

» Haight Ashbury, objev anglické alternativní scény, poprvé v Praze! (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib