gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

04.03.2013 Bystřické Regi banjo (Luděk a Alena Kafkovi)    PDF Tisk Email
PR
Ahoj kamarádi, přátelé táborových ohňů, folkové a trampské muziky, pohled z okna ještě vypadá naprosto zimně, ale ve vzduchu je už zase cítit jarní tání sněhů a ledů a blížící se březen dává všem příslib startu nového jarního času. Času, který nás mnohem více než kterýkoliv jiný kamarádsky osloví a zavane k nám vůni toulavých dálek.
V takovémto čase už tradičně Velká Bystřice ožívá festivalem country a folkové hudby s dnes již neodmyslitelnou přehlídkou regionálních hudebních skupin. Ano, opět vás všechny zveme do divadelního sálu kulturního domu ve Velké Bystřici k poslechu dobré country a k odstartování toulavé sezóny 2013.
Zvuk kytar nám opět, jak věříme, navodí atmosféru kamarádských setkání, výstupů do blízkých kopců i vzdálených hor a otevře sluncem ozářené horizonty lákající staré mořské vlky k dobrodružným plavbám za vzdálené obzory. To vše nám jistě přinesou texty nových, ale přesto známých a vyhledávaných kapel.
Datem letošního setkání s názvem Regi banjo je sobota 23. března 2013, kdy se od 15.30 jako každý rok odstartuje zajímavý a hudebně poutavý program pro všechny zasvěcené.
Bystřické Regi banjo
Bystřické Regi banjo
Hudební úvod festivalu bude patřit olomoucké countrybeatové hudební skupině COUNTRY EXPRES. Dále se v hlavním programu představí následovníci již neexistující skupiny Pupkáči – skupina 3M+B s Blankou Tornádo Prudilovou, olomoucká trampská a country skupiny T.H.S. BRZDAŘI, uslyšíte folkovou skupinu DUNIBUCH z Dlouhé Loučky, dále nám všem dobře známou country kapelu s nádechem bluegrassu FREĎÁCI. Opět se k nám vrací hanácké trampské jazz-bluesové seskupení HOT JAZZ ŠŮTRS. Velkobystřickou premiéru si odehraje výrazné folkové seskupení – dvojice KOFE@VLNA z Olomouce. Těšit se můžete na salonní country skupiny PROČ NE BAND z Moravské Třebové. První z nesoutěžních interpretů bude olomoucká kapela DOSTAVNÍK Olomouc a závěr bude patřit specifickému kelt-grassu skupiny KELT GRASS BAND.
Večerem nás provede naše kamarádka Blanka Tornádo Prudilová. Tradičně bude program ukončen tak jako vždy velkým společným zpíváním, které nás převede do následujícího nedělního rána.
Zveme vás tedy všechny do Velké Bystřice k příjemnému setkání a společnému pomyslnému otevření letošního jarního času. Těšíme se na vás i na skvělou atmosféru, kterou společně vytvoříme. Vstupenky budou v předprodeji v Kulturním a informačním centru Velká Bystřice, Zámecké nám. 775 od 1. března za 60 Kč, na místě pak za 80 Kč.
Rádi bychom vás také informovali, že pro letošní rok připravujeme u nás v Bystřici nový „countryový počin“. Bude to premiérový ročník nesoutěžní přehlídky country, bluegrassu, folkové a trampské hudby „Hanácké Nashville“, takový potlach, který se bude konat pod širým nebem v našem bystřickém amfiteátru a místech v jeho okolí. Poznačte si, prosím, termín 15. června do vašeho kalendáře, jste všichni srdečně zváni. S podrobnějšími informacemi o tomto potlachu a organizací celého dne budete včas seznámeni.
Za přípravný a organizační tým zdraví a těší se na shledání

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib