gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

06.03.2013 Slavný americký kytarista Joe Bonamassa se vrací do Prahy! (Marie Jelínková)    PDF Tisk Email
PR
Slavný americký kytarista Joe Bonamassa se v rámci světového turné vrátí 5. října do Prahy. Se svou kapelou vystoupí v Kongresovém centru. Tento kritiky i posluchači oceňovaný hudebník na koncertě zahraje průřez své dosavadní tvorby včetně novinek z chystaného alba, které je naplánované na druhou polovinu letošního roku. Vstupenky v síti Ticketpro budou v prodeji od čtvrtka 7. března.

Bonamassa je považován i přes svůj relativně mladý věk za jednoho z nejlepších současných hráčů na kytaru. Je řazen na úroveň Jeffa Becka či Stevie Ray Vaughana, o čemž svědčí nejen neustále se zvětšující počet obdivovatelů, ale i ohlasy odborných hudebních médií a kritiků.

Na kytaru začal hrát ve čtyřech letech a už ve 12 předskakoval na koncertě B. B. Kinga. Posbíral mnoho hudebních ocenění včetně nejlepšího kytaristy roku, profesionální kariéru odstartoval ve 25 letech a od té doby vydal 13 samostatných alb a všechna ve svém vlastním vydavatelství J&R Adventures. Bonamassa je také znám svým neutuchajícím zápalem pro hudbu. Během roku je schopen odehrát průměrně 200 koncertů a k tomu vydat minimálně jedno až dvě alba. Mimo sólové kariéry se podílí také na řadě dalších hudebních projektů a kooperací včetně vlastní nadace „Keeping The Blues Alive“, což se by dalo volně přeložit jako „Nenechme blues zemřít“.  

Joe Bonamassa a jeho podzimní koncert bude patřit bezpochyby k tomu nejlepšímu, na co se milovníci blues a kytarového mistrovství mohou v letošním roce těšit. Je nejen pokračovatelem legend jako Jeff Becka nebo Erica Claptona, ale nejlepším kytaristou své generace, který má velmi dobře nakročeno tyto legendy následovat.  


Joe Bonamassa
5. 10. 2013 Kongresové centrum, Praha, od 20 hodin
Vstupenky od 1290Kč v síti Ticketpro. Pro klienty České spořitelny 20% sleva
www.unitedislands.cz

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib