gototop
11.03.2013 Mandolínový workshop Martina Krajíčka (Martin Krajíček)    Tisk
PR
Drazí mandolínoví přátelé, po roční pauze, přemlouvání a příslibech tu máme na obzoru další, už 10 . a 11. mandolínový workshop Martina Krajíčka.

Kde: Boskovice
Kdy: 5. až 7. dubna 2013, 24. až 26. května 2013

Cena bude 1500,- Kč
Maximální počet 8 lidí  

Dílna začne v pátek už kolem 17.00 a bude věnována následujícím tématům: jak cvičit, vytvořit sólo (v rámci daného stylu), improvizaci, kompozici a dále jednotlivým stylům (bluegrass, swing, klezmer, blues, jazz, choro, carnatic music, vážná hudba).
Záleží, kolik bude začátečníků a kolik bude pokročilých hráčů. Dílny nebývají stylově vyhraněné. Můžeme se věnovat také elektrické, midi mandolíně a mandole, manodocellu. Domácí studio, wi-fi k dispozici.
Rozpis přednášek bude dopředu vystaven (pro lepší organizaci vašeho času). Vždy před zahájením dílny se rozběhne mailová komunikace, ve které doladíme konkrétní věci - případnou společnou dopravu, domácí úkoly.
Nabízí se také křeslo pro mandolínového hosta. Mohli bychom nějakého mandolinistu pozvat. Na minulých workshopech byli například hosté Miroslav Váňa, Zdeněk Jahoda. Napište, kterého byste chtěli. Jestli máte nějaká přání, sdělte mi je, nebo nám všem, a uvidíme, co se s tím dá dělat.
K vyzkoušení bude též několik výjimečných nástrojů. Sobotního večera bychom mohli udělat společný koncert Mandolínový večer, není to podmínkou, může být jam session.
Cena je bez jídla. Výuka bude probíhat v soukromém domě v Boskovicích, kuchyně k dispozici. Restaurací je několik v blízkém okolí. S přihláškami neotálejte, osm účastníků je strop. Konec workshopu bude v neděli v 17.00 hodin. Není problém přihlásit se na obě dílny.

Kontakty na Martina Krajíčka: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo tel: 608 465 563

Martin Krajíček (1977), hráč na akustickou a elektrickou mandolínu, kytaru a čtyřstrunné banjo. Spolupracoval s orchestry Pražské komorní filharmonie, filharmonie Brno, Národního divadla Brno a Městského divadla Brno. Jeho vlastní hudební styl a autorské skladby uvádí spolu s klavíristou a skladatelem Zdeňkem Králem v brněnské formaci KK band. Naopak tradičnímu bluegrassu se Martin věnoval se skupinou Sunny Side. Martin vystupuje také se sólovým programem, kde mimo jiné předvádí techniku duostyle, kdy je slyšet hráče dva, byť hraje jeden. Dále je jeho jméno spojováno s projekty sourozenců Ulrychových, cimbalisty Dalibora Štrunce a banjisty Svati Kotase. Je členem mexické skupiny Mariachi Espuelas a Tria akordeonistky Kláry Šmahelové. Martin se jako studiový hráč podílel na řadě projektů. Zúčastnil se a své sólové skladby předvedl na mandolínovém sympoziu 2009 v Santa Cruz v Kalifornii. V současné době Martin žije v Boskovicích a pedagogicky působí na ZUŠ Boskovice. Martin studoval hudební vědu na Masarykově univerzitě v Brně.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib