gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

14.03.2013 Jak se stát předskokanem Buty na Okolo Třeboně (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Buty, Vlasta Redl či Jan Budař budou patřit k hvězdám letošního ročníku multižánrového festivalu Okolo Třeboně, jehož 22. ročník se odehraje od 28. do 30. června 2013. Opět tedy naplní heslo "Prázdniny začínají v Třeboni".  Až do září pak následuje série hudebních a dalších akcí: organizátoři z agentury Bárny chystají například společné vystoupení kapely Nezmaři s Big Bandem Českého rozhlasu, Klasiku na jihu s Lenkou Filipovou a jejím projektem Concertino, návrat kapely Katapult nebo plavecké radovánky na pláži Ostende.
Mladé kapely a písničkáři mají letos mimořádnou šanci zaujmout jako předskokan kapely Buty a rozjet páteční koncert. Zájemci mohou do 25. března poslat na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript svoji nahrávku v MP3 nebo odkaz na youtube. "Náš koncert bude výjimečný i tím, že si posluchači mohou na tuto adresu psát o písně z našeho repertoáru, které by chtěli v Třeboni slyšet. Počítáme, že se koncert trochu protáhne, možná až na tři hodiny," řekl Richard Kroczek

Program festivalu Okolo Třeboně bude opět nabitý a zachová všechny osvědčené akce a stálice. Nebude chybět Divadlo Járy Cimrmana či cykloturistický závod, který letos chystá nové zpestření. "Obecně lze říci, že se chceme ještě víc opírat o to, co se v Třeboni osvědčilo. Máme nač navazovat už od dob Petra Voka, kdy toto město patřilo k vyhlášeným kulturním centrům. A kulturnosti není nikdy dosti," podotkl ředitel festivalu Pavel Barnáš. Do konce března se mohou organizátorům hlásit mladé kapely, které mají zájem hrát na scéně Houpací kůň.
Přípravy už začaly a jednou z doprovodných akcí je výtvarná soutěž pro školy. Její druhý ročník nově rozšířila fotografická část pro veřejnost. Jmenuje se Okolo Třeboně v obrazech a má dvě disciplíny: výtvarná díla nakreslená či namalovaná, a fotografie. Úkolem pro výtvarníky je namalovat plakát na festival Okolo Třeboně. Do fotosoutěže mohou lidé přihlásit snímky, které se tematicky týkají festivalu – tedy přímo hudby, a doprovodného programu. Dětská soutěž v malování bude probíhat ve třech kategoriích, fotosoutěž na kategorie rozdělena nebude. Podrobnosti najdou zájemci na www.okolotrebone.cz. Uzávěrka soutěže je 31. května 2013. více na www.okolotrebone.cz a Facebookových stránkách festivalu.
Mezi účinkujícími bude jako každý rok kapela Nezmaři připomínající si letos 35 let existence – kteří své narozeniny hodlají slavit přímo na pódiu. Celý program festivalu Okolo Třeboně bude na webových stránkách www.okolotrebone.cz  zveřejněný 15. března, kdy také začne prodej vstupenek na jednotlivé koncerty. Už nyní si ale lidé mohou koupit zvýhodněný balíček na celý festival.

Sdílet na...
Kam dál?

» Projděte se 2. Folkovou pasáží již tento víkend (FOLKtime.cz)

» Chcete se zhoupnout v Třeboni? (Školník)

» Losování pořadí kapel v rámci scény Houpací kůň na Okolo Třeboně 2016 (Okolo Třeboně)

» Kniha psaná křupavým srdíčkem (Tomáš Pohl)

» Letní Třeboň plná hvězd... (Školník)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib