gototop
10.04.2013 Nezmaři a západočeské kolo Porty (Jan Eret)    Tisk
PR
Plzeň přivítá již tuto sobotu, 13. dubna 2013, Západočeské oblastní kolo Porty. Na soutěžní klání večer naváže koncert jihočeských Nezmarů. To vše proběhne v krásném sále Saloonu Roudná v Plzni. Pořadatelé festivalu srdečně zvou všechny zájemce k návštěvě, ať už celého programu nebo večerního koncertu.

Porta k Plzni dlouhodobě patří, v loňském roce zde po delší odmlce opět proběhlo finále Západočeské oblasti. Letos došlo k rozdělení na Západočeskou oblast a Poohří a v Plzni se tak bude konat finále Západočeské oblasti již nastálo.

Kolik se letos sejde  soutěži skupin a jednotlivců zůstává prozatím otevřené, neboť přihlášky jsou stále dostupné na internetových stránkách festivalu pro všechny zájemce, uzávěrka je plánována na pátek 12. dubna 2013. Stejně tak vstupenky na soutěžní i večerní část festivalu jsou stále k dispozici, a to např. v hudebninách Houdek či obchodě Seraf. Příjemná je i cena vstupenky zahrnující soutěžní i večerní program, která činí 170 Kč, návštěva pouze večerního programu vyjde ještě trochu levněji.Vstupenky budou k prodeji i na místě.

Západočeské oblastní kolo Porty
Západočeské oblastní kolo Porty
I v tomto roce bude hodnotit výkony soutěžících zajímavá porota, složená z hudebníků pokrývajících široký záběr hudebních stylů. Novinkou je i zastoupení hudebních vydavatelství, a to jedním členem poroty. V porotě uvidíme známého trampského hudebníka a publicistu Bohumila Šedifku Röhricha, Petra Merxbauera ze Strašlivé podívané, hudebního vydavatele Jiřího Slámu, jazzovou zpěvačku Vlaďku Bauerovou a vynikající multiinstrumentalistku Romanu Tomáškovou.

Úspěšní soutěžící se kromě na postup do Řevnic a do Ústí nad Labem mohou těšit na ceny od hudebnin Houdek i od hudebního vydavatelství AVIK. Festival se bude konat ve velmi příjemných prostorách zrekonstruovaného sálu Saloonu Roudná s kvalitním zázemím a výbornou restaurací.

Festivalový večer bude patřit především stálici české hudební scény, českobudějovickým Nezmarům. Tato již 35 let účinkující kapela přiveze do Plzně svůj neuvěřitelný repertoárový rozsah a nádherné vokály písní, které často zpívá sborově celé publikum. A jak sami říkají, účinkování na Portě v Plzni pro ně bude šťastným návratem na místo činu. Z Plzně si totiž za dob největší popularity festivalu odvezli nejedno prvenství.

Předskokanem této večerní události bude Eret trio, ve kterém své autorské písně zahraje Janek Eret za doprovodu Petra Vrobla a Michala Röhricha.

Návrat Porty do Plzně tak po loňském úspěšném příchodu pokračuje a přináší možnost zviditelnění začínajícím i již známým kapelám a jednotlivcům i neopakovatelné hudební zážitky všem návštěvníkům.

Mediálními partnery festivalu v Plzni jsou rádio Samson a Český rozhlas Plzeň.

Sdílet na...
Kam dál?

» Pražské finále Porty zaujatýma ušima (Pavel Rada)

» Dětská Porta (Miloš Keller)

» Kompletní výsledky Dětské Porty 2011 (FOLKtime.cz)

» 57. ročník festivalu Porta se uskuteční opět v Lesním divadle v Řevnicích (Jiří Vondráček)

» Z jednodenní návštěvy na třídenním festivalu (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib