gototop
30.04.2013 Open Mic Potrvá opět s mezinárodní účastí (Jan Řepka a Kavárna POTRVÁ)    Tisk
PR
Ve středu 1. května 2013 pokračuje na scéně dejvické Kavárny POTRVÁ tradiční hudební cyklus Open Mic POTRVÁ. Jako hlavní host vystoupí mladá americká autorka Liv Lombardi.

V kratších blocích se dále představí jazzové duo Edo & Kika, flétnista Martin Brdečko, folkrocková dvojice Tamdoletma, šoumen Michal Knébl nebo dětský sbor Unisono. Během večera se může ovšem předvést rovněž kdokoli z příchozích.

„Nabitý koncert na počest Paula Simona ukázal, jaký má u nás písňová tvorba anglosaské provenience vliv,“ říká Jan Řepka, který cyklus Open Mic pořadá. „Zahraniční písničkáři přinášejí na Open Mic vždy nové impulsy, a není to ani tak samotný cizí jazyk, jako určitá kultura jejich vystoupení, profesionalita, bohaté zkušenosti z cest a z dravějšího konkurenčního prostředí na Západě. Proto jim dáváme v rámci pořadu často zvláštní a trochu delší prostor.“

Publikum na Open Mic
Publikum na Open Mic
foto: Barka Fabiánová
V programu Open Micu se během šesti let představilo již více než 300 různých písničkářů. Pozvání přijalo mnoho významných osobností (Ivan Hlas, Justin Lavash, Pepa Nos, Longital, Feng-yün Song); vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Patricie, Jana Šteflíčková, Zuzana Mikulcová, Jan Žamboch nebo Martina Trchová.

Open Mic se koná každou první středu v měsíci v Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská). Nejbližší termíny jsou tedy 1/5 a 5/6. Výši vstupného si každý volí sám.

Na počátku Open Micu si jeho zakladatelé, písničkáři Michal Bystrov a Jan Řepka, stanovili jediný cíl: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají. Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž.

Této filosofii plně odpovídají také slova Justina Lavashe, v Praze působícího britského kytaristy: „V kavárně panuje perfektní atmosféra, která samozřejmě svědčí jak účinkujícím, tak publiku. Dobré zábavě a unikátnosti jednotlivých večerů nahrává také velká žánrová otevřenost.“

Původně domluvený host, zpěvák a skladatel Jamie Marshall, musel bohužel z rodinných důvodů svou účast na květnovém Open Micu zrušit. Jeho vystoupení bude přeloženo na zimu 2013/14.

Open Mic POTRVÁ se koná za podpory Městské části Praha 6, Nadace Život umělce a Svazu autorů a interpretů. Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib