gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

17.01.2014 Indies Scope v roce 2014 (Školník)    PDF Tisk Email
PR

Brněnské vydavatelství Indies Scope připravilo na letošní rok spoustu zajímavostí a asi každý si tam může najít to své. U některých z níže uvedených titulů můžete zde na FOLKtime.cz očekávat recenze nebo soutěže o ta CD.Svou první provozovnu otevřelo Indies již v roce 1990 (přesně 14. února) a za těch 24 let si zajistilo pevnou pozici nejen v České republice, ale i v Evropě. O tom svědčí řada ocenění a pravidelné umísťování v cenách Anděl nebo World Music Charts European, kde se Indies Records, nebo později Indies Scope, opakovaně dostalo mezi 20 nejlepších labelů.

Bezobratři - Desátý den trní
Netradičně akusticky hrané a nápaditě aranžované album Bezobav (2010, Indies Scope) vyneslo kapelu až k žánrové ceně Anděl 2010 v kategorii world music. Velká očekávání z nového alba kapela uspokojí ihned na počátku roku 2014. Více o Bezobratrech ZDE.

Luno
Před třetím albem vzpruha pro fanoušky v podobě šestipísňového EP. "Psycho-pop" kapely pod taktovkou zpěvačky Emy Brabcové (ex Khoiba atd.).

BraAgas
Nové páté řadové album dámské kapely. Za album Tapas, držitelky žánrové ceny Anděl.

Cermaque - Rodinné album
Po desce Démon v Paříži nyní šesté řadové album písničkáře Jakuba Čermáka, ve spolupráci s producentem Tomášem Havlenem a členy kapely Cirkus Cermaque. Na desce kromě nich účinkují i M.E.Kyšperský, kapela Zrní, Lucie Vítková, Jarda Noga či Iamme Candlewick.

DVA
Singl a videoklip Mulatu z dílny Dva je předzvěstí dlouho očekávaného alba Nipomo. Jeho vydání kapela plánuje na 25. února 2014 u amerického vydavatelství Northern Spy Records a v Evropě na vlastní značce Label Home Table (v ČR exkluzivní distribuce Indies Scope). Singl Dva nabídli zdarma ke stažení. více ZDE.

Lesní zvěř
Osobité pojetí drum´n´jazzu či nu-jazzu pod vedením Jiřího Hradila (TATA Bojs, Umakart) skvěle funguje nejen na jazzovém, ale i rockovém či alternativním podiu. Druhé album po skvělém eponymním debutu vyjde v březnu 2014. Produkuje Dušan Neuwerth.

Jiří Pavlica & Hradišťan
Nové album, které navazuje na legendární album O slunovratu.

Kieslowski
Duo Kieslowski nahrává ve Francii, produkuje Jan P. Muchow. Album vyjde v září 2014.

Zuby Nehty
Comebackové album legendární dámské kapely, nové skladby a koncerty na podzim.

Tara Fuki
Od Sens to budou čtyři roky, pátou řadovou desku netrpělivě očekávají nejen fanoušci tohoto unikátního dámského violoncellového dua.

Traband
Od projektu Neslýchané to budou na podzim tři roky, kam zaměří svoji pozornost Traband tentokrát?

Čankišou
Na podzim 2013 se kapela Čankišou účastnila nahrávání pohádek "Jak na příšery", ale od řadovky Faÿt to budou na podzim tři roky. Co nového u národa Čanki přinese nové album.

Sledujte FOLKtime.cz a třeba nějaké to CD vyhrajete....

 

 

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Co lze zvládnout za 6 týdnů? Jananas! (Školník)

» Soutěž o Indies Scope (FOLKtime.cz)

» Ptáci i ryby jsou svědky lidských příběhů na nové nahrávce BraAgas (Indies Scope)

» Soutěž o CD Indies Scope 2014 (FOLKtime.cz)

» Předvánoční soutěž o CD Domasa (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib