gototop
09.03.2014 Marek Dusil pokřtí Ocean již zítra v Malostranské besedě! (FOLKtime.cz)    Tisk
PR

Marek Dusil Blend, kapela okolo písničkáře Marka Dusila, vydala svůj debut v roce 2010, na kterém shrnula 5. let existence. Tento kvartet ale těžkým onemocněním kytaristy Banyho, bohužel již nehraje. Marek Dusil se proto rozhodnul natočit další materiál v akustické formě. Mezitím se pomalu obklopil dalšími muzikanty. Kapela tedy teď hraje v tomto složení: Marek Dusil - kytary, zpěv, Jáchym Štětka - kytary, Vratislav Hubička - kontrabas, Jáchym Jakubovie – kajon, perkuse.

Album Ocean byl dokončen v listopadu 2013 a oficiálně uveden na trh 9.12.2013 pouze v digitální verzi, kdy se objevil digistoru Supraphonline a později v iTunes a dalších významných digitálních celosvětových obchodech.

Kromě základní sestavy Blendu se na desce představí i hosté: Petr Tichý na kontrabas, David Babka na steel kytaru, Jana Lota zpívá v máchovské Písni II., Michael Kyselka na foukací harmoniku a jako sborista a Štěpán Smetáček na bicí. Štěpán Smetáček je zároveň producent alba. Desku graficky ozdobila svými díly Sarah Jarrett z Velké Británie, držitelka ocenění MPA photographer / artist of the Year 2012.

Album obsahuje 11 titulů, z toho 4 v angličtině, zbytek v rodné češtině.

Většina textů jsou z pera Marka Dusila, ale naleznete zde i dvě zhudebněné básně významných českých básníků Karla Hynka Máchy (1810- 1836) a Františka Halase (1901- 1949). V Halasově Baladě uslyšíte i sestru a maminku Marka Dusila – Lenku Dusilovou a Irenu Dusilovou. Je to píseň z období jejich rodinné folkové kapely z období let 1988- 1991.

Křest alba proběhne 10.března v Malostranské besedě v Praze. Kromě kapely se zúčastní i někteří hosté, kteří na albu účinkují, tedy Štěpán Smetáček, David Babka, Petr Tichý, Michael Kyselka a pravděpodobně i speciální host sbor Byzantion, který doprovodí zhudebněnou báseň od Františka Halase. Koncert začíná ve 20:30.


Sdílet na...
Kam dál?

» Čechomor vydává po šesti letech nové album „Místečko“ (FOLKtime.cz)

» Co lze zvládnout za 6 týdnů? Jananas! (Školník)

» My3.avi v Besedě (Belmondo)

» Markéta Irglová vystoupí 29. října v Malostranské besedě (Jiří Sedlák)

» Marek Dusil Blend představuje nový klip z Krušných hor (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib