gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.04.2014 Časování dvakrát měsíčně (Hynek Žirovnický)    PDF Tisk Email
PR
Pro velký zájem diváků i účinkujících se od dubna pořádají v Kavárně Čas v Praze na Malé Straně vždy dva pořady Písničky a povídání, jedním slovem Časování měsíčně. Charakter pořadu zůstává zachován, moderátor a pořadatel Hynek Žirovnický zve do každého pořadu písničkáře a hudebníky, kteří ho zaujali na soutěžích a festivalech folkové hudby, jako je Notování, Porta, Festival Osamělých písničkářů nebo na akcích typu Open Mic, které rád navštěvuje, protože umožňují nahlédnout do často zajímavého podhoubí folkové scény.
Na nejbližší Časování v pátek 11. dubna 2014 od 19.00 hodin pozval talentovanou písničkářku Elišku Sýkorovou, která zde představí své nedávno pokřtěné CD Vlaštovky. V první polovině pořadu ji uslyšíte v duu s violoncellistou Vojtou Nejedlým. Vystoupí také osobitý kladenský písničkář Martin Hejnák se svým novým, komornějším a romantičtějším repertoárem. Protože k povídání byla tentokrát pozvána spisovatelka Stanislava Jarolímková, autorka již dvou cyklů knih o staré Praze, můžete se těšit na zajímavosti o Kampě a jejích obyvatelích, o Mozartově pobytu v Praze a na spoustu dalších perliček, například kde si pronajímal hospodu dědeček Jana Wericha a proč nemohl Šemík skočit z Vyšehradu. Povídání doplní několika písněmi ze svého legendárního alba Na Prahu Jakub Noha. Návštěvníkům Časování ale představí i své zatím poslední CD Poztrácené nitě. Obě zmíněná CD si mohou návštěvníci koupit o přestávce pořadu.
Na závěr dvě dobré zprávy – vstup na Časování je zatím stále volný a pořad probíhá v celodenně nekuřácké místnosti s výbornou akustikou a klubovou atmosférou.

Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž o CD Tucet písní z Časování (FOLKtime.cz)

» Předvánoční Notování s dárkovým hostem (Rada Notování)

» Notování s písničkářkou Terezou Švecovou - Terčovou jh. (Karel Vidimský - Cimbura)

» ŤUKDRCLOES a dvě další (Miloš Keller)

» Nové album (EP) 4. května 2021! (Eliška Sýkorová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib