gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.04.2014 Majálesový Open Mic na cucky hostí Alibabu, dorazí bez loupežníků (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

Už šestý olomoucký Open Mic se uskuteční v pondělí 5. května od 19 hodin v Divadle na cucky ve Wurmově ulici 7. Na hudebním večeru v komorním prostředí se kromě hlavního hosta, blues-folkové kapely Alibaba, objeví další vystupující a snad i odvážlivci z publika. Méně známí hudebníci mají na Open Mic jedinečnou příležitost představit svou tvorbu. Setkají se na něm jak muzikanti podobného zaměření, tak publikum, jež rádo poslouchá akustickou hudbu. „Tentokrát květnový Open Mic na cucky tvoří předprogram olomouckého majálesu, který se odehraje o den později, tedy 6. května,“ řekl organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.

Majálesový Open Mic otevře svým vystoupením zručný kytarista Štěpán Slížek, k jehož oblíbencům patří například hudebníci spolupracující s Candyrat Records nebo třeba Tommy Emmanuel či John Butler. Dále se představí mladý folkový bard Vít Vrbka z Hranic. Hraje na kytaru už více než čtyři roky a vlastní písně začal pořádně skládat loni. Svou tvorbu nejraději prezentuje v příjemných kavárnách, ale i prostory divadla mu nepřijdou vůbec cizí. Vrcholem večera bude koncert skupiny Alibaba. Ta sice vystoupí bez pohádkových loupěžníků, ale i tak vás učaruje hudba inspirovaná starým swingem a blues. O ni se postarají výborní muzikanti Miroslav Vepřek (zpěv, kytary), Jarmila Vepřková (zpěv, perkuse) a Jiří Krbeček (kytary, foukací harmoniky).

Večery Open Mic nabízí možnost zahrát si, inspirovat se a potkat přátele. Vstupné na olomoucký pořad je dobrovolné, do klobouku může přispět každý podle svého uvážení,“ dodal dramaturg olomouckého Open Mic Lubomír Vlna Vaňka.

Open Mic je pravidelné a otevřené setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v šedesátých letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib