gototop
04.06.2014 Jablonský medvídek již po dvacáté (OS Kamarádi Jablonné nad Orlicí)    Tisk
PR

Ve dnech 13. – 14. 6. 2014 proběhne v areálu jablonského koupaliště jubilejní ročník festivalu Jablonský medvídek. Neváhejte sbalit stany, neboť stanovat je možné přímo v areálu, přibalte i ratolesti, protože víkend je nabitý nejen spoustou muziky, ale i zábavou pro celou rodinu. Předprodej vstupenek probíhá již od 5.května v Informačním centru Jablonné nad Orlicí.:

Informační centrum, náměstí 5.května 30, 561 64 Jablonné nad Orlicí; telefon: +420 465 641 371; mobilní tel: +420 731 516 321; e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Tolik praktických informací a nyní, co pro vás letos pořadatelé přichystali. Celým víkendem budou slovem provázet Belmondo a Bublina, osobnosti známé nejen díky pražskému Notování.

Páteční program začíná v osm hodin večer a nabídne tři hudební uskupení. Jako první rozezvučí pódium Jablonská skupina Invalidovna. O žánru se členové zřejmě ještě přou, a tak si posluchač v jejich muzice to „své“ jistě najde. Inspiraci totiž hledají ve větším množství hudebních stylů (šraml, folk punk, folkrock, ska punk a underground, …). O hodinu později vystoupí olomoucká kapela Bujabéza a předvede, jak to vypadá, když se lidovým písním ušije nový kabát, folk - rockový. Tato pětičlenná skupina má, při své relativně krátké době působení, na kontě nejeden úspěch, včetně Krtečka ze Zahrady (r.2011). Konec večera pak chytí barevný odstín. Zahraje a zazpívá kapela, kterou není třeba nikomu představovat - Žlutý pes, v čele s frontmanem Ondřejem Hejmou.

Sobotní hudební scéna bude mít široký žánrový rozptyl. Nejprve uslyšíme dechový orchestr s názvem Jablonská muzika. Žestě pak vystřídají kytary a country skupina Sedmý nebe. Sladké dřevo následně zastoupí rytmická paráda a velká show v podání Bubeníků ze ZUŠ Jablonné nad Orlicí.

A abychom úplně neopustili původní žánr našeho festivalu, tedy folk, pozveme na jeviště tato hudební tělesa: Švédovu trojku, rodinné uskupení s autorskou tvorbou, vítěze Porty 2012, 2013, Stráníky, působící v různém složení už od roku 1983, Hluboké nedorozumění, účastníky většiny ročníků Medvídka, My3.Avi, alternativní jazz-folkovou kapelu, která v roce 2008 vyhrála finále festivalu Zahrada, dále vítěze několika prestižních festivalů, ale také pořadatele hudebních setkání, ostravskou kapelu Tempo di vlak. Folk time nakonec uzavře všem dobře známý textař, skladatel a písničkář s ostravským přízvukem, Pavel Dobeš.

Pořádný nářez čekejte od poslední kapely sobotního večera. Pro přesnost uvádím citaci z jejich webu: „Navostro je česko-skotsko-americká mělnická kapela, která ve své tvorbě čerpá inspiraci především v keltské hudbě a to především skotské, irské, americké a v neposlední řadě i české. Muzikanti v kiltech hrají opravdu „navostro vostrou“ muziku.“

Po skončení se dá očekávat, že se muzikanti i diváci, kteří zůstanou, sejdou u ohně. Zpívání končívá nad ránem, takže nástroje nenechávejte doma v koutě.

Pro děti budeme mít nachystanou spoustu zábavy, která vypukne sobotní desátou hodinou ranní. Uvnitř areálu postavíme stánky, kde bude možné shlédnout šikovné ruce řemeslníků a vyzkoušet si různé výtvarné techniky. Mimo těchto aktivit se navíc bude v 10,30 a 13,30 hrát divadlo pro děti. Skupina historického šermu TARTAS v 17,30 předvede své šermířské dovednosti a ve 22,00 zapálí ohně, se kterými vystoupí ve své show. Ve vedlejším parčíku zase nabídneme dětem množství aktivit, při kterých budou muset zapojit nejen tělo a svalíky, ale i hlavičku. Tradičně nebude chybět možnost pohlédnout na svět z koňského hřbetu.

Časový harmonogram a více se dozvíte na www.jablonskymedvidek.cz nebo nás najdete na Facebooku, kde jsou uvedeny profily jednotlivých kapel.

Těší se na Vás pořadatelé


Sdílet na...
Kam dál?

» Celá rodina za zábavou - XVIII. ročník Jablonského medvídka (FOLKtime.cz)

» Jaké byly některé festivaly aneb dlouhý pohled zpět - 2.část (Tomáš Hrubý)

» O festivalu, který vás pobaví i skoky do vody ()

» Pozvánka na festival Jablonský medvídek 12. - 13. 6. 2015 (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib