gototop
16.06.2014 Hradecký slunovrat již tento víkend! (FOLKtime.cz)    Tisk
PR

Hudební, kulturní a rodinný festival "Hradecký slunovrat", konaný na magické datum letního slunovratu - 21.6. využívá Genia loci překrásného zámku v Hradci nad Moravicí. "Rádi bychom kapkou přispěli ke kulturnímu životu na tomto místě, někdy je prostě velmi povznášející být jedním z řady", jak kdesi řekl Vladimír Merta. "Na zámku pobývali Ludvík van Beethoven, Ferenc Liszt, Niccolo Paganini, Cosima Wagnerová, Sidonie Nádherná, Rainer Maria Rilke... V tradici tohoto místa, jakožto centra kultury a umělecké inspirace pokračuje i současný kastelán Radomír Přibyla, díky němuž můžeme akci pořádat a za to mu jsme velmi vděční, " objasňuje směřování akce ředitel festivalu Václav Müller.

Magické prostředí zámku...
Magické prostředí zámku...
foto: archiv

Diváci se mohou těšit na tři hudební scény v unikátním prostředí, výstavu a vernisáž umělce nominovaného na "komiksového Oskara" - Jaromíra 99 známého díky filmu Alois Nebel, ale také na scénu s aktivitami pro děti, kočovné divadlo, "Hradeckou kavárnu" s diskuzemi a workshopy a noční cimbálovku s vínem na nádvoří Bílého zámku.

"Vše je připraveno a vymyšleno tak, aby se divák ani chvíli nenudil, a program i ten doprovodný byl pestrý a atraktivní," říká produkční festivalu Jana Šoupalová, která jedním dechem dodává velmi zajímavou informaci týkající se průběhu festivalu v případě nepříznivého počasí: "Máme připravenu plnohodnotnou variantu v několika krásných prostorách uvnitř zámku."

Na festivalu vystoupí legendární AG FLEK, Jaromír Švejdík, Malá lesní PůlJablkoň, Jan Burian, Žamboši a mnozí další. Součástí festivalu je také sklepní scéna tepající v rytmech minimalu, techna, elektra, tech-housu.

Dramaturg Dušan Trličík upozorňuje na velmi kvalitní obsazení open scény na terase nad řekou Moravicí: "Vybírali jsme skupiny přihlášené na základě konkurzu a jsem velmi spokojený s jejich úrovní. Těším se třeba na samostatný recitál Dušana Vainera, kterého znáte ze skupiny Šantré, progresivní dívčí duo LAV - LAV přijede posíleno o rytmiku, a velmi doporučuji mimo jiné i vycházející hvězdu folkových podií vsetínskou skupinu Noca."

Čestnými hosty festivalu jsou Milan Tesař z Radia Proglas, a také Michal Jupp Konečný se svou ženou Hankou, kteří se ujmou křtu nové desky skupiny Žamboši.

Bezplatné táboření je připraveno na louce pod zámkem.

Vstupné v předprodeji 250kč.


Sdílet na...
Kam dál?

» Soutěž o Království (FOLKtime.cz)

» 18. FOLKomín obrazem (Renata Králová)

» Open scéna Hradeckého slunovratu 2015 (Belmondo)

» Kapely oznamují konec činnosti (kapely)

» Hodnocení desek („hvězdičkování“) v roce 2014 – rekapitulace (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib