gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.07.2014 Koncerty, divadla i dračí lodě - Prázdniny v Telči startují (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
V pátek 25. července bude na nádvoří státního zámku v Telči slavnostně odstartován 32. ročník festivalu Prázdniny v Telči, nejdelšího hudebního festivalu v České republice. Během sedmnácti dnů vystoupí na třech festivalových scénách stovky předních hudebníků české hudební scény, mimo jiné Karel Plíhal, Bratři Orffové, Vlasta Redl, či Spirituál Kvintet.

Slavnostní zahájení Prázdnin v Telči se odehraje v pátek 25. července od půl osmé večer na nádvoří státního zámku v Telči, hlavní festivalové scéně, a vystoupí na něm oceňovaná hudebnice Milli Janatková, slovenští Gailard hrající renesanční folk a hudební projekt Honzy Hrubého nazvaný Společné Světy.

Během festivalu se na hlavní scéně vystřídají hudebníci a kapely známých jmen, například Vlasta Redl, Druhá Tráva, Bratři Ebenové, Spirituál Kvintet, Hradišťan, anebo Lenka Filipová. Největším tahákem letošního festivalu bude koncert písničkáře Karla Plíhala, který pod arkádami na zámeckém nádvoří vystoupí 31. července.

Největší zahraniční hvězdou letošních Prázdnin v Telči je americký kytarista s italskými kořeny Peppino D’Agostino, který je jedním z nejlepších žijících hráčů na akustickou kytaru na světě. Po vydání svého posledního alba ho prestižní časopis Acoustic Guitar označil za jednoho z nejnadanějších skladatelů mezi kytaristy hrajícími stylem fingerpicking. Pro všechny milovníky akustické kytary bude jeho koncert nezapomenutelným zážitkem.

Program zdarma a Nocturna
Následující den odstartují festivalový program závody dračích lodí na Štěpnickém rybníku, kterého se účastní dvanáct posádek složených z obyvatel tzv. Regionu Renesance. Sportovní zážitek vystřídají zážitky divadelní a hudební. Každý den se bude od 15:00 na některé z festivalových scén konat loutkové či hrané pohádkové představení pro děti. Návštěvníci se mohou těšit na vynikající Teátr Víti Marčíka, jihlavské divadlo DFM a mnoho dalších.

V 17:00 pak na náměstí Zachariáše z Hradce odstartuje Kocouří scéna, kde vystoupí nejen přední kapely z české hudební scény, ale i zahraniční hudební skupiny jako melancholické kabaretní duo Cricket & Snail, anebo tanečně-hudební uskupení IYASA ze Zimbabwe. Odpolední program, jak pohádky, tak koncerty na náměstí, je pro všechny zcela zdarma.

Každý den se také po koncertě na zámeckém nádvoří koná od 22:30 noční divadelní či koncertní vystoupení v rámci festivalového bloku nazvaného Nocturna. Ve festivalovém klubu se tak odehrají například koncerty alternativní skupiny DVA, jihoamerických ATARÉS, či českého bluesového krále Honzy Spáleného. V rámci této sekce vystoupí také šansonová kapela Voilà či skupina Kon Sira, ve které zpívá Káťa García.

Vstupenky je možné si zakoupit v předprodeji v Jihlavě, Telči či Dačicích. Možná je také rezervace lístků online a jejich vyzvednutí na pokladně v den konání. Na všechny hlavní koncerty jsou letos vstupenky za 250 korun. V prodeji jsou také permanentky na více festivalových dní, díky kterým mohou návštěvníci koncertů ušetřit.

Kompletní program festivalu je online na www.prazdninyvtelci.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jaké byly některé festivaly aneb dlouhý pohled zpět - 1.část (Tomáš Hrubý)

» Postřehy z Prázdnin v Telči 3. - 6. srpna 2020 (Pavel Černý)

» Antikvartet a Žalman & spol. v Telči (Vladimír Béďa Halm)

» Prázdniny v Telči už nejsou jen folkové (Vojtěch Kolář)

» Zvukové Hrubky zavítaly na Vánoční prázdniny v Telči (Tomáš Hrubý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib