gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

13.11.2014 Zimní vydání festivalu Hradecký slunovrat a křest CD Půljablkoň (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR

Michal Němec frontman a zakladatel Jablkoně, tvoří s mladou jazzovou zpěvačkou, Marií Puttnerovou, trochu nevšední dvojici. Rčení o protikladech se však opět ukazuje jako pravdivé. Hlasová různorodost dojímá i rozesmívá, ti dva tvoří kompaktní a harmonický celek, jehož muziku si budete moci brzy přehrát doma.

Půljablkoň vydává v listopadu první album s prostým názvem Němec &Puttnerova, navíc s obalem z dílny slavného výtvarníka a muzikanta Jaromíra 99 (Jaromíra Švejdíka). Deska bude pokřtěna 22. listopadu v krásném prostředí zámku v Hradci nad Moravicí. „S tímhle zámkem to není jednoduché, bydleli a tvořili tady Beethoven, Liszt,

plakat_HS_winter_petra
plakat_HS_winter_petra
Niccolo Paganini a mnozí další velcí nesmrtelní. Takže, když chcete tady dát prostor nějakému tvůrci, musí to být fakt Velký Umělec. A kdo se kdy potkal s Michalem Němcem (všimněte si, že neříkám pohlédl mu do očí), ví, že je to bezesporu převeliký umělec,“ ozřejmuje výběr místa producent alba, a také ředitel festivalu Hradecký slunovrat Vašek Müller.
Ano, mohli jsme pro vás připravit normální křest, ale my si řekli ne,“ parafrázují pořadatelé nejmenovanou reklamu. Kromě Půljablkoně a jejího hosta Martiny Trchové, totiž vystoupí vsetínští Žamboši a také sólově jejich lídr Honza Žamboch se svými poetickými inspiracemi, kultovní opavská skupina Ladě i nevšední cimbálovka Ponk. Ta také hudebně zajistí následný večírek po skončení oficiálního programu:

"Chtěli jsme kapelu Shaka ponk, ale tu už nám vyfoukla pro nedaleké Colours of Ostrava Zlata Holušová a tak jsme si domluvili skvělou a nevšední cimbálovku Ponk, která pravda, byla i o něco levnější, ale to samozřejmě nebylo podstatné. Podstatné je, že zvládnou na mejdanu zahrát i Elán, Bon Jovi nebo Adele, což si u Shaka ponk nejsme jistí," říká Zdenek Svánovský, který má na starost ekonomickou stránku akce.

Aby toho nebylo málo, festivalový program začne již den předem degustací vína a v neděli ho zakončí několikahodinový workshop s názvem Jak vznikají písně (Půl)Jablkoně pod vedením samotných protagonistů.

Moderovat bude Jana Šoupalová, vstupné v předprodeji stojí necelé dvě stovky a pokud se obrátíte na pořadatele, rádi vám zajistí ubytování v místě koncertu.

Veškeré informace získáte na www.hradeckyslunovrat.cz nebo na facebookovém profilu festivalu či Půljablkoně.

 

 



Sdílet na...
Kam dál?

» Živé Skoky 2016, deváté léto v poutním kostele na hraně světa (Petr Linhart, spolek Pod střechou)

» Rok 2014? Není to pozdě? (Miloš Keller)

» Hanka, Martina a Důza (Miloš Keller)

» Nejlepším albem roku 2016 je Rozjímání o sendviči Jana Řepky (FOLKtime.cz)

» Magický večer v táborské Univerzitě (Pavel Černý)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Petr Sedláček  - Je to slavná akce.   |37.221.252.xxx |13.11.2014 11:16:29
Pokud vím, díky kontaktům Vaška Müllera se akce zúčastní i slavný kvantový fyzik dr. Amit Goswami (www.kvantovyaktivista.cz), který si naplánoval na příští týden středoevropské tuné jen proto, aby mohl přijet na zimní Hradecký slunovrat. Tenhle Müller - bacha na něj, on má neskutečné známosti!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib