gototop
22.01.2015 Společný koncert Martina Čepelíka a Drugy (Lukáš Vořech Pokorný)    Tisk
PR
Skupina Druga připravila společný koncert s písničkářem Martinem Čepelíkem. Koncert se uskuteční ve středu 4. 2. 2015 v Klubu Klamovka (Podbělohorská 3, Praha 5) od 19:30.
Během svých recitálů baví Martin Čepelík své publikum veselými glosami z doktorského života a stejně sarkastický humor ho pak provází i v řadě písní, ačkoliv zejména v posledních letech, zmapovaných na jeho desce Žádná legrace z roku 2012, jako textař překvapivě zvážněl. Ve skutečnosti se však jedná o hudbu ve skrze jemnou a citlivou, plnou květinových vůní, prvního milování, dětských ukolébavek, popřípadě v minulosti oblíbených morových ran a na popel vyhořelých měst. Díky takto výraznému kontrastu mezi citlivostí a někdy až trochu jízlivým humorem si na Martinových koncertech nemůžete být jisti, zdali vám slzí oči dojetím, nebo od smíchu. Martin Čepelík není jen písničkář, nebo chirurg, ale také hercem souboru Ty-já-tr při divadle Radar.
Koncerty skupiny Druga jsou naproti tomu temné, plné stínů a takřka zapomenuté minulosti ze starých národních pověstí a slovanské mytologie. Z pásma inspirované pověstí o dívčí válce zazní již dobrá polovina, v níž se vypráví krutý příběh o lásce a zradě Šárky a Ctirada. Skupina tímto koncertem zároveň oslaví svých pět let koncertování, proto musí zaznít písně vydané na sampleru Studna neobjevaná 2 (2011) i singlu Tři písně (2013). Druga vystoupí ve složení Romana Sulčíková (zpěv, akordeon), Tereza Horká (zpěv, flétny), Martin Pokorný (djembe) a Lukáš „Vořech“ Pokorný (zpěv, akustické kytary).
 
Webové stránky vystupujících:
www.druga.cz
www.martincepelik.cz
 
Videoklip Ovčák a panenka:
 
Druga - 5 let
Druga - 5 let

Sdílet na...
Kam dál?

» Koncert pro Wakitaku (Lukáš "Vořech" Pokorný)

» Říjnová čtyřka (Miloš Keller)

» Klip k Ovčákovi a panence od skupiny Druga (FOLKtime.cz)

» Koncert do klobouku (Lukáš Vořech Pokorný)

» Jarní bráška FOLKomínu v Toulcově dvoře (Karel Vidimský – Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib