gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.06.2015 Skvělá muzika a gastropunk na Hradeckém slunovratu! (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Festival Hradecký slunovrat se koná ve velmi atraktivním prostředí zámku v Hradci nad Moravicí 12. a 13. června 2015, a rozhodně se je na co těšit. Areál státního zámku totiž nabídne tři hudební scény, gastroscénu Krmelec, kavárnu v níž se odehrají diskuze a přednášky, výstavy i dětský program.
Scéna Pod Bílou věží, scéna na nádvoří Bílého zámku, Open scéna v neplacené zóně festivalu. Na všech těchto místech budou mít návštěvníci možnost nabažit se dosyta nejen hudebních zážitků. Dramaturgie, je letos zaměřena na interprety, kteří disponují aktuálními kvalitními alby – jedná se například o Lenku Dusilovou, ,duo Kieslowski, Františka Segrada, Ladě nebo třeba nejmenší odnož Jablkoně Půljablkoň. Těšit se, ale můžete třeba na Jiřího Schmitzera, nebo Karolínu Kamberskou. „Ta na Hradeckém Slunovratu opustí svou současnou roli kuchařské hvězdy z TV, a vrátí se ke svým písničkářským kořenům" láká na festivalový program ředitel Vašek Müller.
Nebudou chybět ani alternativní lahůdky jako je Post hudba, či Jan Kunze s projektem Hičhaikum a mnoho a mnoho dalších. Za pozornost stojí také Open scéna pro méně známé interprety, která má ovšem také vysokou kvalitu. Renomovaný hudební publicista Milan Tesař se dokonce vyjádřil, že by stálo za to přijet na Hradec jen kvůli této scéně.
Velmi důležitá je pro nás Gastrostage Krmelec v dramaturgii gastrpunkera Romana Kopřivy. Nabídne různé lahůdky od srnčí ragú na borovičce v tortile, po jídla pro vegetariány a vegany – ti se mohou těšit např. na tofu špízy, chipsy z řepy, grilovaný sýr halloumi nebo divoké fazole.
Kavárna Café Jen (chválená panem Cuketkou) se přesune na Hradecký zámek z Prahy, bude se v ní podávat výběrová káva a proběhne zde kávový workshop a degustace. Bude také místem přednášek a besed například o Andym Warholovi, nebo historii a architektuře Sudet, diskutovat bude také Michal Němec z Jablkoně, nebo Karolina Kamberská. „Rád bych zmnínil křest knihy zpěvačky a malířky Martiny Trchové, která sepsala své zážitky z Tibetu. Vzpomínkovou fotografickou výstavou také oslavíme nedožité padesáté narozeniny(přesně 12.6.) legendy českého undergroundu, Filipa Topola". Připojil na závěr Vašek Müller.

Více informací na webu: www.hradeckyslunovrat.cz
Nebo facebooku: facebook.com/hradeckyslunovrat
Permanentka na oba dny stojí v předprodeji 299,- Kč
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .
alt
alt

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib