gototop
23.06.2015 Hudba je lék.... a Porta je nejlepší apatyka....již poosmé (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Lesní divadlo bude již po osmé hostit nejstarší letní hudební festival u nás a tím je legendární Porta a její 49. ročník. Finále proběhne 26. - 28. 6. 2015 a organizátoři festivalu opět připravili velice zajímavý hudební program, na kterém vystoupí celá řada známých osobností, které s Portou vyrostli, jako např. Věra Martinová, Robert Křesťan, Hop Trop, Tomáš Linka, Jaroslav Wykrent, Pavlína Jíšová, Petr Bende a spousta dalších. Vedle těchto známých jmen vystoupí i vítěz loňského ročníku skupina Louka Band a vítěz kytarové soutěže SAI, Antonín Pevala.
Novinkou Porty bude i vystoupení stále populárnějšího mladého zpěváka Pavla Callty, který svojí písňovou tvorbou oslovuje mladou generaci. Přáním Petra Bendeho, který na Portě v Řevnicích nebude poprvé bylo, přizvat ke spolupráci i řevnický pěvecký soubor Notičky. Produkce Porty mu samozřejmě ráda vyhověla a tak se můžeme těšit na další zajímavé vystoupení v Lesním divadle. O tradiční překračování hranic folk a country se pravděpodobně postará stále populární kapela Buty, i když na Portě vystoupí Unplugged.
Na Portě zazářila spousta známých hudebních osobností: Rangers, Jaroslav Samson Lenk, Jarek Nohavica, Karel Plíhal, Wabi Daněk, Nezmaři, Robert Křesťan, či Xindl X a řada dalších vynikajících interpretů a kapel. Porta se za celou svoji existenci stala branou do velkého hudebního světa folk a country a cesta k cenné trofeji interpretační i autorské soutěže vede přes oblastní kola Porty, kde jsou soutěžící tak jako v samotném finále hodnoceni odbornými porotami.
Program celého třídenního festivalu 2015 se odehraje na třech pódiích. Lesní divadlo představí finalisty a hosty Porty, druhá scéna je připravena pro semifinálovou soutěž a recitály finalistů a jako třetí scéna bude tak jako loni fungovat Oupn Porta. Každý kdo má chuť, tedy i ti, kteří se do finále nedostali, mají možnost si zahrát, pokud se přihlásí. Tento systém Open mic, je již několik let v ČR populární a nabízí možnost pro mladé muzikanty představit svoji tvorbu.
Na Portu můžete přijet vlakem, autem, na kole... jak je libo.
Info na: www.porta–festival.cz www.eportyr.cz
Zajímavosti najdete i na FB Porty
Hudba je lék.... a Porta je nejlepší apatyka....
 
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib