gototop
13.06.2016 Festival Okolo Třeboně oslaví čtvrtstoletí velkými koncerty (Agentura Bárny)    Tisk
PR
Pětadvacetiny letos oslaví festival Okolo Třeboně, který se koná už za necelý měsíc, a to od 30. června do 3. července. Čtyřdenní program naplněný divadlem a hudbou opět zahájí prázdniny, letos však v pozměněné formě: namísto častějšího střídání kapel na jevišti dá tentokrát divákům možnost, aby si soustředěně vychutnali delší a propracovanější vystoupení.
Okolo Třeboně 2016
Okolo Třeboně 2016
Začátek bude tradičně divadelní, oblíbené Divadlo Járy Cimrmana, které k festivalu už léta patří, do Třeboně přiveze hru Blaník. Odstartuje hudební hody sestavené z různých žánrů. Ve čtvrtek 30. června zahájí sérii kapela Jelen, která zde kdysi zabodovala v soutěži mladých kapel Houpací kůň a nyní už má spoustu fanoušků a energie na rozdávání.
Den po ní vystoupí neúnavní Nezmaři, kteří stáli u zrodu festivalu a pravidelně se do Třeboně vracejí, a to i v různých fúzích. Tentokrát s Lázeňským symfonickým orchestrem města Třeboně a speciálním hostem, jímž bude Felix Slováček mladší. „Bude hrát své sólové skladby, zpívat i dirigovat. Už jsme s ním absolvovali tři koncerty s Teplickou filharmonií, ale s třeboňským orchestrem to bude naše premiéra,“ upřesnil basista Pavel Jim Drengubák.
V sobotu večer se na pódiu vystřídají kapely Epydemye, jejíž album Kotlina letos získalo cenu Anděl, poté Jananas, Žamboši a letošní vítěz soutěže mladých kapel Houpací kůň. Koncertní menu uzavřou v neděli Chinaski.
„Letošní ročník se vyznačuje také tím, že prostřídáme různá prostředí, aby si diváci pěkně užili krás Třeboně." Festival podle něho zraje jako víno, největší radost má z obrovského zájmu o soutěž Houpací kůň, do níž se letos přihlásilo 86 písničkářů a kapel, tedy dvakrát víc než loni. Přes 50 muzikantů a dalších odborníků z hudební branže z nich vybralo sedm statečných, kteří postoupili do finále, a osmého finalistu bude až do 15. června vybírat široká veřejnost. Vítěz Houpacího koně si zahraje na hlavní festivalové scéně a má zajištěno několik vystoupení, nahrávací frekvenci v Českém rozhlase České Budějovice i cestu do rádií a televizí. Podrobnosti jsou na http://www.okolotrebone.cz/houpaci-kun/rocnik-2016/
Aktuálně:
18. 6. 2016 Katapult v Třeboni
bigbeatová legenda se vrací.... Při zakoupení vstupenky přes e-shop na www.okolotrebone.cz získate dárek - poslední singl Kladivo na život
Připravujeme:
23. 7. Aneta Langerová s kapelou (nádvoří radnice v Třeboni)
25. 7. Václav Hudeček s komorním orchestrem Musica Lucis Praga (kostel sv. Jiljí v Třeboni)
29. 7. Michal Horáček – Na cestě (nádvoří radnice v Třeboni)
3. 12. Kryštof  - Srdcebeat club tour 2016 (sportovní hala v Třeboni)
Termín bude upřesněn:
září: Irena Budweiserová
říjen: Honza Nedvěd
Okolo Třeboně, 25. ročník
30. 6. - 3. 7. 2016
Třeboň

Sdílet na...
Kam dál?

» Pernštejnská fortuna den čtvrtý – Michal W. Sedláček, Žamboši, Lenka Filipová a světelné efekty (Jana Štěpánková)

» Okolo Třeboně dá větší prostor objevům (Václav Koblenc)

» To se to hraje, když to umíš (Jeroným Lešner)

» Pomozte Žambochům dobýt Pól nedostupnosti (Školník)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib