gototop
13.07.2016 Na Prázdninách v Telči poprvé zazpívají Aneta Langerová a Marie Rottrová (Prázdniny v Telči)    Tisk
PR
Letošní ročník hudebního festivalu Prázdniny v Telči láká především na vynikající zpěvačky a hudebnice. Na slavnostním zahájení festivalu 29. července vystoupí Marie Rottrová a během dalších šestnácti dnů se na státním zámku v Telči představí Aneta Langerová, finská skupina Värttinä, anebo Lenka Filipová s dcerou Lenny.
Výjimečný zážitek také slibuje společné vystoupení Vlasty Redla s Hradišťanem, či francouzsko-balkánská dechovka Sergent Pépère. Během sedmnácti festivalových dnů vystoupí na třech scénách stovky českých i zahraničních hudebníků. Na zámeckém nádvoří, hlavní scéně festivalu, se tradičně vystřídají ti nejlepší muzikanti české folkové scény, od Vladimíra Mišíka a Michala Prokopa, přes Bratry Ebeny, Spirituál kvintet a Druhou trávu, až po skupinu Epydemye, která vloni získala žánrovou cenu Anděl za své album Kotlina.
Marie Rottrová
Marie Rottrová
Zdroj: www.prazdninyvtelci.cz
Největší zahraniční hvězdou letošního festivalu je skupina Värttinä, finské trio vokalistek doprovázených těmi nejlepšími severskými muzikanty, která na začátku roku vydala nové album Viena a v České republice ho během léta představí na jediném koncertě právě na Prázdninách v Telči. Večírek jak z filmů od Emira Kusturici slibuje divoká francouzská kapela Sergent Pépère a nevídaný také bude blues punkový koncert z Brooklynu v podání vynikající zpěvačky Shilpy Ray, která hrávala s Nickem Cavem a bývá svým stylem přirovnávána k Patti Smith.
Värttinä
Värttinä
Zdroj: www.prazdninyvtelci.cz
Během nočních koncertů na nové scéně v Panském dvoře vystoupí řada českých progresivních kapel, například dnes již legendární elektro-popoví Midi Lidi s novým repertoárem z kritiky opěvovaného alba Give Masterpiece a Chance, energií nabité ale zároveň poetické Květy, anebo alternativní duo Kieslowski, které novátorským způsobem navazuje na folkovou tradici.
Vstupenky na všechny koncerty je možné si zakoupit online, anebo v předprodeji v Jihlavě, Telči či Dačicích. Vedle hlavních koncertů probíhá na Prázdninách v Telči také bohatý doprovodný program v podobě pohádek pro děti, workshopů a koncertů začínajících kapel, který je pro návštěvníky zcela zdarma.
Prázdniny v telči, 29. 7. - 14. 8. 2016
Celý program najdete na www.prazdninyvtelci.cz.

Sdílet na...
Kam dál?

» Postřehy z Prázdnin v Telči 3. - 6. srpna 2020 (Pavel Černý)

» Folkové prázdniny oznamují „snový“ výběr domácích účinkujících (Michal Schmidt)

» Prázdniny v Telči hlásí první vyprodané večery (Vojtěch Kolář)

» Třináctka není nešťastné číslo (Karel Fred Vodňanský)

» Prázdniny v Telči letos budou! Festival spouští předprodej a láká na české hudební hvězdy (Prázdniny v Telči)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib