gototop
03.08.2016 Lucie Vondráčková a Vokobere (Agentura JV)    Tisk
PR
Po úspěšných koncertech, kde byla Lucie Vondráčková hostem tria Vokobere a po úspěšném Hit tour 2013 přichází Lucie a Vokobere s projektem „Manner Kousek štěstí tour“, na němž ve čtrnácti městech představí společně písničky, které patří k základu Lucčina repertoáru. Písničky Lucie tak získají zase jinou hudební podobu, než jak je její fanoušci znají z nahrávek a klipů. Repertoár Vokobere s jejich efektními sbory a krásnými kytarami doplní hitové songy Lucie a společně si zahrají a zazpívají i písničky, které vznikaly jako studiové nahrávky v průběhu spolupráce s Jiřím Vondráčkem, Petrem Kocmanem a Tomášem Berkou.
Bude jistě zajímavé, jak budou znít v akustické podobě hity jako Láska umí víc, nebo Vítr, ale hlavním motorem repertoáru budou kytarovky Láska na 100 let, Kdo tě má rád, Hop Hej, Kdy vzlétnu já, Strach a samozřejmě poslední společný hit Kousek štěstí.
Lucie Vondráčková a Vokobere
Lucie Vondráčková a Vokobere
Zdroj: Archiv Lucie Vondráčkové
Vokobere naopak představí ze svého repertoáru některé ze sborových perel jako např. Because, Seven bridges road, ale samozřejmě i vlastní tvorbu jako je Crazy Man, Svatební, Nána nevěrná, Máš chuť majoránky nebo Týden, Velká láska…
Hosty tria Vokobere byly v minulosti  vedle Lucie také Marta Kubišová, Zuzana Michnová, nebo Šárka Rezková a tak zde existuje velká zkušenost s prolínáním žánrů pop, folk, country a sborové hudby s písničkářstvím většinového autora Jiřího Vondráčka, který již dlouhá léta spolupracuje s textařkou Hanou Sorrosovou. S ní právě pro Lucii vytvořili společně přes stovku písniček pro 12 vydaných alb.  V  klipech vytvořených opět v této spolupráci se několikrát objevil Petr Kocman nejen jako kytarista, ale také jako pěvecký partner v  duetech, které takto získají i svoji koncertní podobu.
K těm samozřejmě patří písničky Já to nejsem, Jedou vozy prérií nebo legendární Islands In The Stream – Ostrov v proudu dní. Všichni společně pak nahráli a nazpívali píseň Kousek štěstí, aneb osudová, podle které je i celé turné pojmenováno. Diváci se mohou těšit na melodické písničky, krásné sbory a  kytary , které dávají repertoáru Lucie nový zvuk i charakter.
 „S Vokobere je nám na jevišti muzikantsky i lidsky dobře. Folkovějším písničkám vokoberácké vokály sluší, a tak jsme se rozhodli jet za vámi v létě společně," řekla před časem Lucie. Jak sama prozradila, na toto turné se moc těší a věří, že se bude líbit i divákům a fanouškům.
Koncertní projekt „Manner Kousek štěstí tour“ je tedy unplugged, takže v tomto případě bez bicích a pěkně akusticky. "Vokobere doplní ještě přizvaní hosté Jirka Šorna na Basu  a Filip Šašek na klávesy, takže aranžím Lucčiných písniček nebude nic chybět… Atmosféru koncertů dotvoří LED stěna, což bude jistě efektní vizuální doplnění celého vystoupení v letních kinech i v  divadlech,“ prozradil Jiří Vondráček, který vedle videí připravuje i aranžmá písniček, které se na turné objeví.
„Naše spolupráce s Luckou trvá už mnoho let a je to spolupráce víc než příjemná a plodná… Natočili jsme společně dva duety, několik videoklipů, ale krom toho se velice rád podílím i na dalších Lucčiných nahrávkách jako muzikant, protože mě to nesmírně baví. V roce 2013 jsem jel s Luckou a Michalem Davidem jako speciální host velkého a úspěšného „Hit Tour“ po sportovních halách po celé republice, a už tehdy jsem si říkal, že by bylo skvělé si turné zopakovat. No vida a ono se to podařilo na 15 koncertů po republice s Tour Kousek štěstí. Nesmírně se těším a věřím, že si to společně užijeme a diváci s námi,“ řekl o připravovaném turné Petr Kocman.
Koncerty:
17. 8. 2016 - Strážnice - zámecký park - začátek koncertu ve 20 hodin
18. 8. 2016 - Valašské Meziříčí – amfiteátr - začátek koncertu ve 20 hodin
19. 8. 2016 - Karviná - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
20. 8. 2016 - Boskovice - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
21. 8. 2016 - Hradec Králové - letní kino Širák - začátek koncertu ve 20 hodin
24. 8. 2016 - Chomutov - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
25. 8. 2016 - Slaný - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
26. 8. 2016 - Turnov - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
27. 8. 2016 - Příbram - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
28. 8. 2016 - Domažlice - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
04. 9. 2016 - České Budějovice - DK Metropol - začátek koncertu v 19 hodin
05. 9. 2016 - Teplice - Krušnohorské divadlo - začátek koncertu v 19 hodin
06. 9. 2016 - Plzeň - Měšťanská beseda - začátek koncertu v 19 hodin
08. 9. 2016 - Praha - divadlo Hybernia - začátek koncertu v 19 hodin
09. 9. 2016 - Praha - divadlo Hybernia - začátek koncertu v 19 hodin
Vstupenky jsou v předprodeji v sítích Ticketsream a Ticketportal a nebo v jednotlivých městech, kde se turné koná v obvyklých předprodejích.  V případě nepříznivého počasí pořadatelé připravili i suchou variantu koncertů odehrávajících se pod širým nebem.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib