gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.09.2016 Michal Willie Sedláček a Žamboši v Plzni (Karel Krakonoš Kyncl a Oupn Ér, z.s.)    PDF Tisk Email
PR

Vážení přátelé, rádi bychom Vás pozvali na zajímavý koncert, ve kterém se setkají dvě uskupení, každé z opačného konce naší republiky. Bude se odehrávat v plzeňském Depu2015, konkrétně v inspirujícím prostředí klempírny. A kdože se Vám to představí?
Za domácí na pódium vystoupý Michal Willie Sedláček, charismatický plzeňský písničkář a dle mého je jedním z nejvýraznějších autorů posledních let. Toto mé tvrzení dokazuje nejen návštěvnost jeho koncertů v Plzni a okolí, ale také jeho druhé místo v celostátní Portě v Řevnicích. První, co Vás na jeho projevu zaujme, je energie, kterou do své muziky dává a kterou dokáže přenést na své posluchače. Mírná „syrovost“ podání je zjemněna příčnou flétnou jeho ženy Evy a dohromady s charakteristickou hrou na kytaru souzní s jeho poetickými texty.
 

M.W. Sedláček a Žamboši v Plzni
M.W. Sedláček a Žamboši v Plzni
Jako hosta si pozval kapelu Žamboši, která se stala kmotrem jeho prozatím jediného alba s názvem Válka v nás. Kapela, pevně semknutá okolo písničkáře a excelentního kytaristy Jana Žambocha, má na kontě dvě žánrové ceny Anděl za svá první dvě alba To se to hraje… a Přituhuje. Na svém kontě však mají i album třetí pod názvem Pól nedostupnosti a Jan ještě sólové album instrumentálních skladeb Guitar & Forest. Základem jejich muziky je Janova kreativní hra na kytaru a jeho písně, ať už hravé či hloubavé, které nutí přemýšlet. Nebojí se ani ožehavějších aktuálních textů a coby člen Textové dílny Slávka Janouška ani všelijakému hraní si se slovíčky či s kytarou či looperem, se kterým dokáže vytvořit sám celý orchestr. Aby to ho však nebylo málo, doplňují ho jeho souputníci – Jura Nedavaška na bicí a jeho žena Stáňa Žambochová svým zpěvem a akordeonem. Sami o sobě říkají, že hrají progresivní folk.
 
Nyní už snad zbývá dodat jenom to, že kdo si čas neudělá, o hodně přijde. Tedy doražte do Depa2015 dne 2. září 2016 v 19:30! Vstupenky je možné koupit na portále www.plzenskavstupenka.cz. 

Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1385963404751526/

 


Sdílet na...
Kam dál?

» To se to hraje, když to umíš (Jeroným Lešner)

» Prázdniny začaly v Třeboni již popětadvacáté (Džexna)

» Kapely oznamují konec činnosti (kapely)

» Folkové Chvojení 2013 – velké chvíle se známými i neznámými jmény (Jana Štěpánková)

» Festival Okolo Třeboně oslaví čtvrtstoletí velkými koncerty (Agentura Bárny)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Malík   |78.102.107.xxx |03.10.2016 12:29:33
Bude tam ten pán s tou obarvenou hlavou?

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib