gototop
10.10.2016 Marek Dusil představí sólově album Ocean (Tomáš Krejčiřík)    Tisk
PR

Rovnou tři písničkáři se představí publiku šestnáctého olomouckého open mic, který se koná už v úterý 11. října od 19 hodin v Divadle na cucky ve Wurmově ulici. Na hudebním večeru v komorním prostředí zahrají folkový bard Marek Dusil, muzikant Lukáš B. Bach a mladý písničkář Václav Filip. Před mikrofon se může postavit i odvážlivec z obecenstva. „I méně známí hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ řekl organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.

Říjnový pořad otevře havířovský songwriter Václav Filip, který své první sólové vystoupení absolvoval letos v květnu. „Olomoucký open mic tak patří mezi jeho první koncertní zastávky. Jeho tvorba se pohybuje mezi popem a folkem,“ prozradil dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.

Dále vystoupí Lukáš B. Bach, muzikant s punkovým přístupem k životu i vlastní tvorbě s esencí autentického ostravanství. Ten letos v únoru vydal debutovou desku Jatka, z níž na open mic zahraje převážnou část skladeb.

Marek Dusil
Marek Dusil
Zdroj: Bandzone
Vrcholem večera bude koncertní set Marka Dusila. Písničkáře tvořícího nenápadně ve stínu své slavnější sestry. S úspěchem se setkala především deska Ocean jeho skupiny Marek Dusil Blend z roku 2014, která se dočkala kladných ohlasů i ze zahraničí. „Vystoupení bude svým způsobem také průmyslová špionáž, protože Marek je pořadatelem koncertních večerů Akustický řez v Praze,“ prozradil dramaturg večera Petr Šrajer.

Večery open mic nabízí možnost zahrát si, inspirovat se a potkat přátele. Vstupné na olomoucký pořad je dobrovolné, do klobouku může přispět každý podle uvážení. Open mic je pravidelné a otevřené setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v šedesátých letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.

Open mic?

Open Mic na cucky
Open Mic na cucky
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. V České republice jsou největší scény v Praze a jejím okolí, Brně a Ostravě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je uvedeno na internetové stránce: http://openmic.eu/

facebook událost akce: https://www.facebook.com/events/635634869938111/ 

facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky

YouTube:

Marek Dusil Blend - Incommunication https://www.youtube.com/watch?v=l3-lLjH3CZg

Lukas B. Bach - Přísahám změním se! https://www.youtube.com/watch?v=BYtFo9mtDUs

Václav Filip - Štěstí https://www.youtube.com/watch?v=FgrnQv1LRBw

Weby učínkujících:

Marek Dusil http://bandzone.cz/marekdusilblend https://www.facebook.com/MAREK-DUSIL-BLEND-152679491458069/

Lukáš B. Bach www.facebook.com/Lukas.B.Bach/ http://bandzone.cz/_86139

Václav Filip http://bandzone.cz/vaclavfilip


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib