gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.11.2016 19. ročník Folkového oříšku (David Maroš)    PDF Tisk Email
PR

Zatímco loni se na Folkovém oříšku slavilo 25 let trvání kapely Ořešák, letos vlastně není co slavit (ale příští rok bude kulatý ročník Folkového oříšku). I tak se rádi sejdeme s diváky v sále brněnského Café Práh.

Tedy letošní 19. ročník proběhne v sobotu 5. listopadu 2016 od 18:00 hod. A jako obvykle po skončení oficiální části vystoupení kapel ve 22:00 hod. následuje neformální jam session a posezení v nekuřácké kavárně, kterého se mohou zúčastnit nejen vystupující muzikanti, ale samozřejmě i diváci.

Stále platí, že festival Folkový oříšek se žánrově zaměřuje na akustické folkové kapely. V letošním roce uslyšíte samozřejmě kapelu Ořešák (jako pořádající kapela na žádém ročníku nechybí). Dále vystoupí Proteď (kapela kolem písničkáře Petra Rouzka), Dejá vu (převážně vokální kapela s repertoárem světovým i českým), Courage (autorské melodické písničky a texty s příběhem) a Musica Balkanika (početná multižánrová kapela hrající lidové písně, zejména srbské).

Folkový oříšek 2016
Folkový oříšek 2016
Tedy vcelku můžete očekávat přibližně čtyři hodiny akustické tvorby, převážně vlastní písňové tvorby, částečně i převtzaté tvorby včetně různých lidových písní. Průvodního slova se tentokrát ujme „ředitel festivalu“ David Maroš.

Vstupenky za 90 Kč předprodává pouze Café Práh. Na místě vstupenky stojí 150 Kč. Pro děti opět možno zakoupit slevněnou vstupenku za 60 Kč, avšak pouze na místě. Bližší informace o Folkovém oříšku najdete na webu http://www.oresak.cz/folkovy-orisek/.

Folkový oříšek je v podstatě velmi malý festival. Nehrají zde provařené celostátně známé kapely (nebudeme jmenovat, to jen takový řečnický obrat). Samozřejmě zaměření na akustický folk není zrovna nějaký moderní mainstream, opravdu nečekejte tisíce diváků. Spíše zde naleznete domácí prostředí (s mírnou nadsázkou). A právě proto má Folkový oříšek svoji tvář a svoji atmosféru, kvůli které se vrací účinkující kapely i diváci. Po skončení festivalové produkce na pódiu se tradičně scházíme v kavárně a povídáme si nebo si ještě zahrajeme. Také je poměrně příjemné, že Café Práh se nachází v centru Brna, v blízkosti vlakového i autobusového nádraží, což má kladný vliv na dostupnost pro pčespolní diváky. Souhrnně: Těšíme se na vaši návštěvu.


Sdílet na...
Kam dál?

» Slávek Janoušek v Café Práh v Brně (Michal Šimíček)

» Jananas v Café Práh (Marek Kamínek)

» Na brněnskou hudební scénu vstupuje Open Mic NA PRAHU (Jan Řepka)

» Výstava Bleděmodré město spojuje hudbu s obrazem (Michal Šimíček)

» Léto s Café Práh je plné hudby (Kosmonaut)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib