gototop
01.12.2016 Příběhy o životě, smrti a o tom, co je mezi tím - to je Tranzan (Radek Malý)    Tisk
PR

Nadžánroví Tranzan vysílají do světa své první poselství. Album s názvem Příběhy o životě, smrti a o tom, co je mezi tím, je hned velmi smělým projektem tohoto brněnského hudebního sdružení. Každá píseň alba má totiž své specifické místo natáčení. Kapela tak vytvořila pestrou koláž prostorů, zvuků a nálad posléze doplněnou o autentické videoklipy.   

„Chtěli jsme nové hudební zážitky, hudební studia už nás nijak neinspirovala, a když se naskytla možnost vzít s sebou na výlet nahrávací techniku, tak jsme to udělali.“ Vysvětluje koncepci tohoto záměru zpěvák Radek Malý.

Tranzan
Tranzan
zdroj: Tranzan
Název této formace je původně přesmyčkou jména známého filmového hrdiny. Ovšem při poslechu jejich nejkultovnější písně U té vrby, kdy emoce doslova tryskají, naplňují i jiný význam svého názvu. Tranzan vystupuje na akcích různých žánrů a zaměření od roku 2014, kdy se přirozeně transformoval z anglicky zpívajících Model Bazaar.

Hned následující rok se stal vítězem hudební soutěže Houpací kůň na festivalu Okolo Třeboně. Hraje si s češtinou, je poetický, kritický a opírá se o výtečné hudebníky, kteří jsou spojeni s legendami jako Javory nebo FruFru. Série videoklipů, které doprovází vydání desky, jsou pak velmi příjemným odlehčením mnohdy vážných témat. Angažují se v různých přírodě přátelských projektech a vytváří hudební doprovod k ceremoniím překlenujícím důležité životní fáze.

"Dostaly se k nám „informace“, které nás umí učinit šťastnými, tak je jen posouváme dál zabalené v kvalitní muzice. I obyčejné založení kompostu může být první impulz k určité změně životního stylu, a pokud Tranzan pomůže tento krok učinit, tak je cíl splněn,“ dodává zpěvák a autor písní Radek Malý.

Informace o chystaných vystoupeních, zmíněná videa a environmentální nadstavbu s názvem Tranzánie je možné nalézt na webu kapely www.tranzan.cz.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib