gototop
14.12.2016 Cermaque a jeho Ortely (Indies Scope)    Tisk
PR

Básník, režisér a písničkář Jakub Čermák vystupující jako Cermaque se chystá na jaře 2017 vypustit do světa svou osmou desku s názvem Neboj. Písně na albu reagují na společenský vývoj v Čechách i ve světě v posledních letech. Cermaque v nich vypraví o strachu, o zmatení jazyků, o rozdělené společnosti, ale především – o naději. První ochutnávkou z chystaného alba je skladba Ortely, která vznikala ve spolupráci s Ondřejem Slavíkem (Zrní) a Marií Kieslowski.

Jakub Čermák k písni říká: „Podstatnou část textu Ortely jsem napsal vloni jako reakci na vítězství národovecké skupiny Ortel v diváckém hlasování ankety Český Slavík. Vzhledem k tomu, že letos kapela Ortel dopadla ještě lépe, přijde mi symbolicky důležité tuhle píseň vypustit ven. Vnímám jako velmi nebezpečné, že se z rasismu pozvolna stává mainstream a z argumantace založené na strachu a nenávisti standard. Ale především je mi všech zúčastněných líto. Nácků je mi líto, bezdomovců je mi líto i nás havloidů je mi líto. Žijeme společně v komplikovaném světě a je podstatné, abychom komplikované věci co nejpřesněji pojmenovávali a vedli o nich dialog. Ten dialog ale musí být motivován láskou, nadějí a vzájemností – ne přebuzeným strachem, nacionalismem nebo lživou propagandou.“

Na albu Neboj spolupracovala řada výjimečných tuzemských i zahraničních hostů, např. elektroničtí producenti Aid Kid, Jan Kratochvíl (DVA) či Néro Scartch, švédský multiinstrumentalista a spoluautor většiny aranží Chris Strandh, zpěvačky Iamme Candlewick a Beata Bocek, světově uznávaný izraelský pianista Guy Mintus a další. Zvuk desky svěřili autoři do rukou vynikajícího českého zvukového producenta Ondřeje Ježka.

Na hithit.cz do konce prosince probíhá kampaň, v rámci které si lze desku předkoupit a přispět tak na její dokončení: https://www.hithit.com/cs/project/3124/cermaque-neboj-podporte-vznik-nove-desky-jakuba-cermaka/contributors

http://www.indies.eu/label/umelci/732/cermaque/


Sdílet na...
Kam dál?

» Neboysa - Neboj sa! (Michal Pick)

» Páteční soutěž o CD (FOLKtime.cz)

» Teorie dospělosti písničkáře Cermaque (Indies Scope)

» Nové album Cermaque - Neboj (Indies Scope)

» Dubnový set (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib