gototop
20.12.2016 Hradecký slunovrat 2017 přidává písničkářky Katarzii a Muchu (Hradecký slunovrat)    Tisk
PR
Přehlídka v krásném areálu zámku v Hradci nad Moravicí vstupuje do svého čtvrtého ročníku a hlásí jména dalších účinkujících. O víkendu od 30. června do 1. července 2017 pořadatelé nabízejí pestrý program, dokazující, že hudba se obejde bez žánrových hranic, a že festivalový program se nemusí svým kolegům podobat jako vejce vejci.
K dříve oznámeným jménům přibyly dvě charismatické mladé dámy, mimo podium kamarádky, respektované pro své texty, které skvěle komentují i odrážejí naši současnou realitu. Obě přijedou se svými kapelami - “femi-punková” Mucha po mateřské pauze představí sarkastické písničky ze svého třetího alba Nána, její slovenská kolegyně Katarína Kubošiová alias Katarzia zase ukáže, jak dopadl její přerod z křehké akustické sólistky v osobnost s výraznou popovou kapelou za zády, sestavenou z mnohdy i věhlasných muzikantů.
Pořadatelé prozradili, že mají následující týdny v plánu oznámit vždy každé pondělí další nové jméno. V tuto chvíli už je známo, že ročník 2017  svou přítomností ozdobí sporadicky vystupující Bratři Orffové, zcela čerstvý objev tuzemské elektronické hudby, svěží duo Killiekrakie, nebo syroví rockeři Please The Trees, kteří se nedávno vrátili z dalšího turné po USA a Kanadě, kde s americkým producentem nahráli i své další album.
Hradecký slunovrat 2017
Hradecký slunovrat 2017
Opomenuta nebude ani hvězda tuzemské world music, brněnští Čankišou, a pro svou koncertní premiéru si festival vybral i pozoruhodný projekt Zvíře jménem podzim, ve kterém se jako ve “superskupině” sešli muzikanti z hned několika výrazných a často skloňovaných alternativních kapel, jako jsou Kittchen, Kieslowski, Aid Kid, Calm Season, Jablkoň a dalších.
Pořadatelé myslí i na mladé a teprve své posluchače hledající interprety. Kapely či sólisté, kteří si chtějí zahrát na open scéně, opět umístěné v neplacené zóně volně přístupné i pro návštěvníky zámku, se sami mohou přihlásit. Podmínky najdou na webu festivalu.
Hradecký slunovrat ukazuje, že je v programu docela dobře možné spojit folkové, rockové i popové interprety, aniž by vznikl nestravitelný mišmaš. Mezi muzikanty, kteří zde již vystoupili, se ale šíří i šuškanda o skvěle reagujícím publiku i zdejší pohostinnosti, která neopomíjí kvalitní víno a vybranou gastronomii, názorně předvádějící, že to jde i bez všudypřítomných klobás, šizených bramboráků, a jen údajně asijských nudlí.
I v následujícím ročníku tak bude mít festival své vlastní speciální cuvée Hradecký slunovrat. S line-upem na etiketě, tentokrát však červené. Hudební program opět doplní dětská Montessori scéna, a po loňském úspěchu nebudou chybět ani diskuze, workshopy, poezie či výstavy. Jako první z “nehudebních” taháků programu pozvání přijala spisovatelka a ilustrátorka Lucie Seifertová.
"Nově chystáme na Hradci užší spolupráci s hudebním magazínem Full Moon, který se letos bude podílet i na dramaturgii a mít tu svou Full Moon zónu” prozrazuje ředitel festivalu Vašek Müller. “A poprvé také chceme festival více propojit se sousedním Polskem - nejen protože areál dvou hradeckých zámků leží kousek od hranice. Všichni v týmu máme velmi rádi polskou kulturu a věříme tomu, že i Poláci tu naši. Proto se v programu objeví hned několik umělců z této země, a historicky první headliner Hradeckého slunovratu, který nepochází z Česka nebo Slovenska, bude právě skvělá polská kapela.”
Její jméno mohou návštěvníci prozatím tipovat přímo na našich webových stránkách. Pokud někdo z příznivců festivalu jméno uhádne do konce roku 2016, pořadatelé mají pro něj připravenou velmi příjemnou odměnu.
Festival v uplynulých třech ročnících jasně dokázal, že i v přeplněném festivalovém kalendáři má kdokoli další šanci, pokud nabídne atraktivní program, zajímavé prostředí a neopomene ani péči o návštěvníky.
do konce roku má festival ještě stále k dispozici vánoční vstupenky a krásné dárkové certifikáty za nejnižší cenu 3OO korun.

Sdílet na...
Kam dál?

» Hradecký slunovrat - viděno dvěma: Priessnitz, Jananas a dál... (Karel Fred Vodňanský)

» Soutěž o dvě permanentky na Hradecký slunovrat (FOLKtime.cz)

» Hradecký slunovrat – viděno dvěma: Atmosféra a řada velkých hudebních zážitků (Tomáš Hrubý)

» Open scéna Hradeckého slunovratu otevřena do 12. února (Hradecký slunovrat)

» Hradecký slunovrat 2017 - Víno, hudba, zpěv (Hradecký slunovrat)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib