gototop
12.06.2017 Závěrečná zpráva o Benefičním koncertu „Mrakoplaš kontra Alzheimer 2017“ (Martin Kalenda)    Tisk
PR
Skupina Mrakoplaš zrealizovala 6.ročník benefičního koncertu na podporu výzkumu  Alzheimerovy nemoci. Jako speciální hosté vystoupili Petr Janda, Mirek Kovářík a moderátor Pavel Anděl. Na výzkum Alzhaimerovy nemoci bylo vybráno tentokrát 70 100 Kč.
Skupina Mrakoplaš, která se jmenuje podle nedostudovaného čaroděje ze série velmi oblíbených knížek " Úžasná Zeměplocha" od anglického spisovatele Terryho Pratchetta, připravila na  31. května 2017 už pošesté benefiční akci na podporu výzkumuAlmost busted by sister getting sucked and fuckedpornmobile Alzheimerovy nemoci. Celý výtěžek z tohoto komponovaného večera byl věnován oddělení kognitivních poruch AD CentraNárodním ústavu duševního zdraví v Klecanech u Prahy, které se dlouhodobě zabývá především časnou a správnou diagnostikou Alzheimerovy nemoci.
Petr Janda
Petr Janda
archiv Mrakoplaš
Mrakoplaš přispívá a podporuje boj proti Alzheimerovi. Zvlášť, když byl touto nemocí postižen nedávno zesnulý duchovní otec kapely, spisovatel Terry Pratchett. Kapela se odlehčenou formou snažila poukázat na Alzheimerovu nemoc, oslovit veřejnost i soukromé subjekty tak, aby byla tato degenerativní nemoc maximálně zviditelněna a aby si všichni uvědomili, že je dobré podpořit výzkum této choroby, který pak může pomoci všem postiženým pacientům.
Velmi váženými hosty, kteří  svou účastí podpořili tento koncert a myšlenku byli Petr Janda a Mirek Kovářík, kteří si s Mrakoplašem společně zahráli a spolu s moderátorem Pavlem Andělem vytvořili nádhernou atmosféru, která v zaplněném divadle potěšila všechny zúčastněné. Potěšila i vedoucího teamu AD Centra pana docenta Aleše Bartoše, který mohl sledovat, jak se díky vybranému vstupnému a povedené aukci raritních předmětů do které přispěli všichni účinkující a štědrého daru z rukou starosty Klecan Ivo Kurhajce vybralo pro AD centrum (www.nudz.cz/adcentrum) 70 100,-Kč.
Dar města Klecany
Dar města Klecany
archiv Mrakoplaš
Na podiu, kromě muziky, proběhla i aukce několika raritních a uměleckých děl, které výtvarníci, fotografové a další umělci podílející se na tomto večeru poskytli zdarma. (např. fotograf Michal Bulíř, designérka Blanka Lehmanová, Petr Janda, Mirek Kovářík, Pavel Anděl a Mrakoplaš). Zároveň v prostorách divadla proběhla i výstava fotografií s názvem „Od sebe, k sobě“, která tématicky navázala na celý koncept večera (autor fotograf Michal Bulíř). Výtěžek z této prodejní výstavy a aukce byl přidán k financím ze vstupného a  byl poskytnut AD centru.
Protože se Mrakoplaši podařilo i v minulých ročnících oslovit zajímavé hosty  (jakými byli např. Ivan Hlas, Roman Dragoun, Luboš Pospíšil, skupina Traband, Vladimír Merta, Petar Introvič, Ondřej Konrád a další) a podařilo se získat již přes 245 000Kč, očekává se, že bude tato skupina v pořádání benefičního koncertu Mrakoplaš kontra Alzheimer pokračovat tak, aby na výzkum této nemoci byly k dispozici další, tolik potřebné finance.
Za organizační team se na všechny zúčastněné děkuje a pomoc s propagací této akce
Martin Kalenda
www.mrakoplas.cz
Partneři projektu byli v roce 2017:
Národní ústav duševního zdraví, AD Centrum, MÚ Klecany, Psychiatrická nemocnice Bohnice, Magistrát Prahy 8, Ozvučení koncertu- Lukáš Novotný, Reckording Studios Propast, Jakub Lenz Firewood Studios, OSA - Ochranný svaz autorský, Klub Terryho Pratchetta, BaSys CS s.r.o., Zdeněk Hackl grafik, Zuzana Buřičová grafička
MEDIÁLNÍ PARTNEŘI:
Rádio 1, Rádio Beat, Český rozhlas Dvojka, Český rozhlas Vltava, Country Rádio, Rádio Proglas, Rádio Samson, Rádio Fajn rock Music, Rádio Folk
Zároveň děkujeme za podporu na sociálních sítích, kde si příspěvky o tomto benefičním koncertu zobrazilo, nebo na ně reagovalo přes 37 000 fanoušků. Zviditelnění problému Alzheimerovy nemoci a prvotní cíl skupiny Mrakoplaš se podařil…
Stejně tak moc děkujeme za propagaci naší akce těmto subjektům:
Rock &All, Lidové noviny, Lidovky.cz, Rock&Pop, Hudební knihovna, Rádio1, Fontman.cz, Musicgate.cz, FOLKtime.cz, Muzikus
Mrakoplaš a hosté
Mrakoplaš a hosté
archiv Mrakoplaš

Sdílet na...
Kam dál?

» Hudebníci vybrali přes sto tisíc na výzkum Alzheimerovy nemoci (Ricardo Delfino)

» Na benefici na léčbu Alzheimera vystoupí Robert Křesťan, Luboš Malina a Míša Leicht (Ricardo Delfino)

» Závěrečná zpráva o benefičním koncertu Mrakoplaš kontra Alzheimer 2019 (Martin Kalenda)

» Skupina Mrakoplaš vybrala necelých sto tisíc na výzkum a prevenci Alzheimerovy choroby (Ricardo Delfino)

» Soutěž o tři dárky z Benefice Mrakoplaš kontra Alzheimer (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib