gototop
30.07.2017 Prázdniny v Telči lákají na legendy i mladá jména české hudební scény (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Pětatřicátý ročník hudebního festivalu Prázdniny v Telči začal tento pátek. O slavnostní zahájení se postarala slovenská šansoniérka Szidi Tobias a swingoví Funny Fellows s hercem Csongorem Kassaiem. Festival potrvá až do 13. srpna a vystoupí na něm například Mňága & Žďorp, písničkářka Lenny, Hradišťan či výjimečná kapela absolventů Sucks dick on hidden camera. Back view blowjobpornmobile.onlineJedličkova ústavu The Tap Tap.
Během sedmnácti festivalových dnů vystoupí na třech scénách přes sedmdesát českých i zahraničních kapel. Na zámeckém nádvoří, hlavní scéně festivalu, se tradičně vystřídají ti nejlepší muzikanti české folkové scény, od matadorů typu Vladimíra Mišíka a Bratří Ebenů, přes Spirituál kvintet a Druhou trávu, až po mladé představitele žánru jako jsou Zrní, Květy, Epydemye a Martina Trchová.
Lenny
Lenny
zdroj: www.prazdninyvtelci.cz
Festival už dávno není pouze folkový. Noční klubovou scénu v sále Panského dvora zahájí elektroničtí Midi Lidi. Později tam vystoupí například punková Znouzectnost, kytaroví Wild Tides, kubánští Atarés nebo taneční Ventolin. Jednou z největších hvězd noční scény pak bude písničkář Thom Artway, který si z posledních Andělů odnesl ocenění Objev roku a Zpěvák roku,“ říká tiskový mluvčí festivalu Vojtěch Kolář.
Vůbec poprvé pak v Telči 8. srpna vystoupí The Tap Tap, jedinečná kapela studentů a absolventů Jedličkova ústavu, která vznikla jako volnočasový kroužek pro mladé lidi s hendikepem, ale nakonec se stala tak známou, že s ní spolupracuje například Vojta Dyk nebo Dan Bárta. Jejich koncert završí divoká balkánská dechovka Circus Problem.
Mňága a Žďorp
Mňága a Žďorp
zdroj: www.prazdninyvtelci.cz
Dalšími zajímavými hosty letošního ročníku jsou například zpěvačka Monika Načeva a kytarový mág Michal Pavlíček, legendární Mňága a Žďorp, která v Telči představí své nové a kritiky ceněné album Třínohý pes, anebo písničkářka Lenny, držitelka čtyř ocenění Anděl z minulého roku.
Jako vždy je součástí festivalu bohatý doprovodný program v podobě každodenních pohádek pro děti, workshopů a koncertů začínajících kapel, který je pro návštěvníky zcela zdarma. Vstupenky na koncerty je možné si zakoupit online a brzy budou také v předprodejích v Jihlavě, Telči a Dačicích.
Celý program, fotky, přenosy a další zajímavosti najdete na www.prazdninyvtelci.cz.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib