gototop
05.09.2017 Plaveckou sezónu v Třeboni uzavřou dva koncerty a slavnost retroplavek (Okolo Třeboně)    Tisk
PR
Třídenní akce nazvaná Zavírání plavecké sezóny, kterou se Třeboň rozloučí s létem, se odehraje od pátku 8. do neděle 10. září 2017 na třech místech u rybníka Svět. Je to už pátý ročník oblíbené slavnosti, která spojuje hudbu a zábavu – vždy začne koncerty a skončí setkáním příznivců pruhovaných plavek.
Spolek přátel pruhovaných plavek
Spolek přátel pruhovaných plavek
foto: archiv festivalu
Tentokrát zahájí program Prague Cello Quartet, tedy čtyři mladí violoncellisté, kteří ve Schwarzenberské hrobce představí v pátek od 19 hodin výběr toho nejlepšího z klasické hudby i melodie známé z filmů apod., to vše s humorem a originálními nápady.
Zavírání plavecké sezony patří k nejoblíbenějším díky své pohodové atmosféře, kterou v sobotu umocní Patrola Šlapeto na pódiu postaveném na městské pláži u rybníka Svět. Muzikanti pobaví publikum autentickou interpretací hospodských písní z minulého století, které dnes již zlidověly – pocházejí hlavně z repertoáru génia české písničky Karla Hašlera.
V neděli vyvrcholí třídenní program veselou Slavností pruhovaných plavek, která začne od 14 hodin na městské pláži rybníka Svět. Zahraje skupina Pánská šatna a členové Spolku přátel pruhovaných plavek předvedou svá úctyhodná těla oděná do koupacích retromodelů.
Nostalgickou atmosféru Rozmarného léta navodí od 18 hodin setkání na pláži Ostende s muzikou v podání Los Alimentos a šancí sledovat západ slunce, který odtud bývá velmi krásný. Bude to samozřejmě i příležitost, jak se začít těšit na příští léto – a zatím si naplánovat další koncerty, abychom to mezidobí přežili co nejsnáze.
Další akce:
9. 11.2017 od 19 hodin koncert písničkáře Ivo Jahelky a kapely Isara, která při festivalu Okolo Třeboně vyhrála letošní ročník soutěže Houpací kůň
(studiový sál Českého rozhlasu České Budějovice)
13. 12.2017 od 19 hodin koncert Radůzy s kapelou
(Divadlo J. K. Tyla / Třeboň)
9.12.2017 Treboňští Pištci
Karel Plihal termín v jednání /říjen - listopad/
http://www.okolotrebone.cz/
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Prázdniny v Třeboni začnou ještě jedním koncertem o týden dřív (Agentura Bárny)

» Neúplně kolem dokola Okolo Třeboně (Miloš Keller)

» Festival Okolo Třeboně bude letos delší (Agentura Bárny)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib