gototop
26.09.2017 Večery S dávají šanci objevům, nabídnou folk, šanson i hlas kollerovského střihu (Jarda Hnízdil & Vašek Koblenc)    Tisk
PR
Několik stovek diváků přilákala první část hudební série Večery S v českobudějovickém Divadle U Kapličky. Jejím cílem je dát prostor začínajícím jihočeským kapelám a písničkářům, kteří hrají folk a spřízněné žánry. Patronem cyklu je folková legenda Pavel Žalman Lohonka. Večery S vstoupily v pátek 22. září 2017 do své druhé poloviny. Hlavním finančním partnerem hudební série je Skupina ČEZ.
Jedním z hlavních záměrů Večerů S je zvát nové hudební talenty a vytvořit tak prostor pro jejich koncerty v českobudějovickém Divadle U Kapličky. „Máme radost, že koncerty měly zatím pokaždé skvělou atmosféru, veliká podpora publika je důležitá především pro muzikanty samotné, ale i pro nás – je to důkaz, že naše snažení má smysl. Během léta, kdy měly Večery S přestávku, se na nás obraceli lidé z celého Jihočeského kraje a ptali se nás, jaký program bude na podzim,“ řekl zakladatel Večerů S Jaroslav Hnízdil, kapelník skupiny Spolektiv.
O
Večery S na podzim 2017
Večery S na podzim 2017
d září do prosince 2017 zahrají na čtyřech koncertech hudebníci z celého Jihočeska. Známý českobudějovický pouliční muzikant Honza Janda, vokální X-tet z Jindřichova Hradce, který má nové CD Šepotání, objev festivalu Porta, formace Nahy&Bagr pověstná svým věrným fanklubem. Dále vystoupí trio Jen tak tak, progresivní skupina McBerds složená z vynikajících instrumentalistů, českobudějovická Bonsai č. 3 hrající folk s violoncellem, Mirek Baldrych z Táborska s kollerovským hlasem, folkrockoví Seeking Horizon z Českých Budějovic, po letech vzkříšená jihočeská kapela Akorát, táborská šansonová parta Spadané listí s výraznou zpěvačkou Pavlou Kohelovou, ženský pěvecký sbor Voces Gaudi i domácí Spolektiv, jenž příští rok oslaví 30 let.
Domovskou scénou je Divadlo U Kapličky, jehož majitelé vycházejí koncertům hodně vstříc. Od ledna se uskutečnily čtyři večery, kde se představili Žalman, objev Dětské Porty Jessica Haug, duo Drc nebo dívčí skupina Gaia. „Druhá polovina pokračuje takovým programem, aby dny koncertů chtěli diváci trávit s námi. Jsou to společná setkání přátel dobré muziky. A je mezi námi tolik začínajících nadějí i stabilních uskupení, které díky obecenstvu a Večerům S mohou zažít další skvělé večery,“ řekl Jaroslav Hnízdil.
„První série se vydařila. Neobešla by se ale bez nadšenců, kteří dělají něco více než je obvyklé. Děkujeme lidem z divadla za skvělé zázemí, technikům, kteří připravují vše tak, aby bylo dobře vidět a slyšet, účinkujícím a divákům, kteří vytvářejí tu správnou atmosféru, a našim partnerům za pomoc,“ řekl Jaroslav Hnízdil.
V jednání pro příští ročník Večerů S v roce 2018 jsou namátkou nová dívčí kapela Živolenky, Eliška Kotlínová z Písku, kapely Lakomá Barka, Rybníkáři, Chansonet, Banjaluka, Kvintet, držitelé Ceny Anděl Epydemye nebo písničkář Standa Kahuda, držitel hlavní ceny z festivalu Zahrada, který začal po dlouhé pauze opět vystupovat.
Druhá série Večerů S:
22. září / Honza Janda, X-tet, Nahy&Bagr (proběhlo)
20. října / Jen tak tak , McBerds , Bonsai č. 3
16. listopadu / Mirek Baldrych, Akorát, Seeking Horizon
15. prosince / Spadané listí, Spolektiv + Voces Gaudi
První série Večerů S: (proběhlo)
20. leden / Jessica Haug, Shivers, Žalman
17. únor  / Dante písničkář, Spolektiv
17. březen / Duo Drc, Kristína Nídlová, Žíznivej Slim
21. duben / Láďa Latka Trio, Tandem Pelán&Prušák, Gaia
www.spolektiv.cz/vecery-s
https://www.facebook.com/vecerys/ 
https://www.facebook.com/Spolektiv

Sdílet na...
Kam dál?

» Večery S: Jen tak tak, 2Jaja, Láďa Latka A trio 21.října (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Spolektiv, Pavel Kavka, Buczech (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Nahoře, Výborný trio a Devítka (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Tonda Vidlák Ouartet, Kateřina Syrná, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Večery S: Fookin´ Guns, Pavel Jarčevský & Lenka Semrádová Martinů, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib