gototop
09.11.2017 Nové víno se do starých měchů nenalévá (Honza Hučín a Karel Vidimský - Cimbura)    Tisk
PR
Možná jste si toho už všimli: od začátku prázdnin se nám začíná po několika letech téměř mlčení nenápadně vracet na scénu ještě před pár lety slavná pražská acapellovka Pětník. Proluka vznikla protože obě zpěvačky, Jana Perníková a Alena Čápová, se téměř současně a velmi horlivě věnovaly mateřským povinnostem a oba zbývající členové skupiny, pánové Honza Hučín a Standa Kneifl na ně, jako správní gentlemani, počkali. Že se jim to vyplatilo, jasně dokázala prázdninová účast kapely v soutěži Houpací kůň na festivalu Okolo Třeboně a na jindřichohradecké Folkové růži.
Pětník na Houpacím koni 2017 v Třeboni. Nahoře Honza, Standa a Alena, dole Jana
Pětník na Houpacím koni 2017 v Třeboni. Nahoře Honza, Standa a Alena, dole Jana
foto: Rejka Balcarová
Ale dosti pohledu zpátky, před námi je 14. listopad 2017, termín prvního letošního podzimního koncertu Pětníku, který proběhne v pražském klubu Válec tak trochu stínadelsky ukrytém ve dvoře za budovou TJ Sokol Královské Vinohrady na okraji Riegrových sadů (Polská ul. č. 1a). Autorské i převzaté písně, všechny v bravurních acapellových aranžích Honzy Hučína, se ve „vinohradských Stínadlech“ rozezní ve 20 hodin.
Klubovou sezónu 2017 / 2018 Pětník považuje za svoji comebackovou a pečlivě se na koncert připravuje. Dokládají to i slova kapelníka Honzy Hučína, který Pětník v r. 1999 založil: „Je za námi pěkný balík not, více než sedmdesát písní, jež se v repertoáru udržely podstatnější čas, ale nové víno se do starých měchů nenalévá a nový rozjezd nelze stavět na starém repertoáru! Proto se pouštíme do práce na písních, které budou u nás novinkami. K osvědčenému Vřešťálovu Jmelí cvičíme dvě další nerez-neřežovské písně, svůj debut si u nás odbude Pavel Lohonka Žalman a krásné písničky Jarka Nohavici před našimi hlasy neochrání ani státní vyznamenání, které jejich autor nedávno přijal.“ Tolik k novinkám, zbytek náčelník zatím tutlá. Přesto se ale v Pětníku ví, že šéf uklízí a oprašuje písně z archivů svých předchozích kapel a sami jeho členové jsou moc zvědavi, co z toho vzejde…
Pro 14. listopad je jisté, že Pětník zazpívá nejoblíbenější kousky svého repertoáru a několik novinek z těch, které ohlašují předchozí řádky, protože všechno najednou secvičit nelze. A že i pro něj bude velkým svátkem hostovačka fenomenálního kytaristy tommyemmanuelovského typu, pana Michala Šnajdra z Mladé Boleslavi… Přijďte, jste srdečně zváni!

Sdílet na...
Kam dál?

» Poprvé z Notování (Miloš Keller)

» Šantré + Pětník v Ryběnaruby - 27.2.2012 (Dušan Vainer)

» Za všechny pětníky (Miloš Keller)

» Po stopách Folkové růže (Pavel Černý)

» Notování tak trochu s internetem, tak trochu s mobilem (Cimbura)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib