gototop
12.02.2018 Na Open mic zazní poetické soukromé písně (Tomáš Krejčiřík)    Tisk
PR
Brněnská zpěvačka Lada Šimíčková, poetická hudební dvojice Taaten a písničkář Nosláva. Tato koncertní nabídka láká na čtyřiadvacátý olomoucký písničkářský večer Open Mic na cucky, který se koná už v úterý 13. února v olomouckém Divadle na cucky na Dolním náměstí 42.  Akce začne v 19 hodin.
Únorový pořad otevře sedmatřicetiletý olomoucký písničkář Nosláva, který za loňský rok stihl vydat hned dvě alba nazvané Láska má uši a Chemlonové srdce.
Únorový Open mic na cucky
Únorový Open mic na cucky
Po něm vystoupí mladá poetická hudební dvojice Taaten. „V jejich tvorbě se mísí osobitá poetika zpěvačky Kláry Slavíčkové a nápaditá kytarová aranžmá Aleše Macenauera, který vystupuje také pod pseudonymem Zapomělsem,“ uvedl dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.
Jako hlavní hosté na závěr vystoupí zpěvačka a básnířka Lada Šimíčková a klavírista a kytarista Ivo Cicvárek. Brněnské dvojici, kombinující šanson, akustickou hudbu a jemnou elektroniku, loni vyšlo nové album Soukromé písně, které se opírá o plný kapelní zvuk a navazuje na předchozí kladně přijatou desku Hotel v tiché ulici. „Nové album znovu pracuje s tichými náladami, intimními příběhy a akustickými barvami. Obsahuje například motivy pohybu, radostné road movie i soukromé písně, která pluje, kam chce plout,“ doplnil Petr Šrajer.
Před mikrofon se může na open mic postavit i odvážlivec z obecenstva. „I začínající hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ vybízí hlavní organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Nosláva
Nosláva
zdroj: Nosláva
Vstupné na olomoucký open mic činí 100 korun. Vstupenky lze zarezervovat na webu Divadla na cucky.
Více o open mic
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v 60. letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je na webu: http://openmic.eu/

facebook událost akce: https://www.facebook.com/events/181205695959918/
facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib