gototop
30.03.2018 Na olomouckém Open mic se představí prapůvodní Děti mezi reprákama (Tomáš Krejčiřík)    Tisk
PR
Jan Stoniš
Jan Stoniš
foto: FB Jana Stoniše
Písničkářský projekt Děti mezi reprákama, nadějná Maki a ostravský folkový bard Jan Stoniš. Tato koncertní nabídka láká na pětadvacátý olomoucký písničkářský večer Open Mic na cucky, který se koná ve středu 4. dubna v Divadle na cucky na Dolním náměstí 42. Akce začne v 19 hodin.
Dubnový pořad otevře dvacetiletá písničkářka Maki ze Zábřehu s hitovým pop-folkem se severským nádechem. „Loni vydala nové album Light, které obsahuje osm skladeb s melancholickými texty a aranžemi, jež mají téměř pohádkový nádech,“ láká dramaturg Open Mic na cucky Petr Šrajer.
Po ní zahraje ostravský indie-folkový bard Jan Stoniš ovlivněný především Vladimírem Mišíkem a třeba i Tomem Pettym. Jeho tvorba má hodně blízko k rocku 70. až 90. let a také k heartland rocku.
Na plakátu Děti mezi reprákama
Na plakátu Děti mezi reprákama
Jako hlavní host na závěr vystoupí Dominik Zezula se svým melancholickým vyprávěcím folkovým projektem Děti mezi reprákama, kterému loni vyšlo třetí album Prázdniny. „Děti mezi reprákama vznikly jako kolaborativní projekt. Postupně se z některých s Dominikem spolupracujících umělců stali jeho stálí hosté (např. Ondřej Mikula alias Aid Kid, Jiří Libánský). Na Open mic se ale Děti mezi reprákama představí v prapůvodní sólové podobě,“ dodává Petr Šrajer.
Před mikrofon se může na olomouckém open mic postavit i odvážlivec z obecenstva. „I začínající hudebníci mají na akci příležitost představit vlastní tvorbu publiku, které rádo objevuje něco nového,“ vybízí hlavní organizátor Open Mic na cucky Tomáš Krejčiřík.
Vstupné na olomoucký open mic činí 50 korun. Vstupenky lze zarezervovat na webu Divadla na cucky (http://www.divadlonacucky.cz/rezervace.php?id=369).
Více o open mic
Open mic je setkávání písničkářů, kteří mají možnost představit publiku svou autorskou tvorbu. Formát je inspirovaný newyorskou scénou v Greenwich Village v 60. letech minulého století, jíž si prošli například uznávaní písničkáři Bob Dylan nebo Paul Simon.
Akce typu open mic se pořádají téměř po celém světě. Jsou zaměřeny na podporu a rozvoj písničkářství, propagaci autorských projektů a na vytváření podmínek pro vznik hudebních komunit a uměleckých skupin. Více o open mic v Česku, Slovensku a střední Evropě je na webu: http://openmic.eu/.
Děti mezi reprákama - Zločinci a oběti: https://www.youtube.com/watch?v=17k3HSt2dyo
Děti mezi reprákama - Některá okna vedou do zahrady: https://www.youtube.com/watch?v=fMs2RBiwVLM
Maki - Every day: https://www.youtube.com/watch?v=LEKDTUKYkRs
 

facebook událost akce: https://www.facebook.com/events/340470083113104/
facebook profil Open Mic na cucky: https://www.facebook.com/openmicnacucky

 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib