gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.05.2018 Oskar Petr band - vzpomínka na Marsyas (FOLKtime.cz)    PDF Tisk Email
PR
Přední čeští muzikanti, částečně z nedávné sestavy Marsyas, v čele s hitmakerem non plus ultra Oskarem Petrem vyjíždějí na sérii koncertů věnovaných vzpomínce na legendární protagonistovu „alma mater“. Premiéru odehraje nová sestava v kouzelném prostřední klubu Pivovárek v Ratajích nad Sázavou na den dětí, v pátek 1. června 2018. Vzhledem k velké vytíženosti zúčastněných hudebníků bude kapela koncertovat spíše sporadicky, doporučujeme proto páteční vystoupení nepropásnout.
Základem playlistu jsou perly z prvního období Marsyas jako Zmrzlinář, Dům z obilí, Dívka z plakátu, Břímě, Hrnek, Dětský šaty, Karolína nebo Větrem nech se vést, doplňuje je to nejlepší ze sólové tvorby. „Oskarovky“ si přirozeně odzpívá autor osobně, na dvě, tři „kalandrovky“ si stejně jako v sestavě Marsyas 2014 troufá o generaci mladší klávesista a kytarista Ondřej Fencl (m.j. 5P Luboše Pospíšila, trio s V. Mertou a J. Hrubým, atd.) Citlivě šlapající doprovod obstarají hudebníci, u nichž sedí souhrnný přívlastek „je někdo, s kým tihle borci nehráli?“ aneb David Landštof na bicí, Josef Štěpánek alternovaný Matějem Morávkem na kytary, Matěj Belko na baskytaru a vokály (m.j. spoluhráči Davida Kollera, Lenky Dusilové, Marty Kubišové, Lucie Bílé, Vlasty Redla, Wabiho Daňka, Druhé trávy, Xindla X, Slzy, Kláry Vytiskové…).
Oskar Petr a band: Vzpomínka na Marsyas
Oskar Petr a band: Vzpomínka na Marsyas
„Sestava z nedávných let a hlavně ty písně nám všem chybí, tak jsme rádi, že to dopadlo a sejdeme se zase na pódiu s Oskarem. Bohužel už bez Zuzany Michnové, přirozeně tedy nebudeme hrát její písně, ale oskarovky, jichž je naštěstí také dost a jsou podobně krásné, plus já jako koření zazpívám dvě, tři nesmrtelné písně od Petra Kalandry. Oskar pěje na zkouškách v životní formě, kapela krásně šlape, trojhlasy ladí… moc se těšíme, Pivovárek v Ratajích je jedno z nejkrásnějších koncertních míst vůbec“
přibližuje kapelník Ondřej Fencl.

Oskar Petr
Muzikant, který se vždy soustředil spíše na nekomerční sféru, paradoxně však složil mnoho nejpopulárnějších českým písní konce minulého století (Medvídek, Chci zas v tobě spát, Hříšná těla křídla motýlí…). V roce 2011 se Oskar Petr vrátil s novým sólovým albem Fabrica Atomica, úspěšné CD produkované Milanem Cimfem vznikalo ve vyhlášeném nahrávacím studiu Sono a podílela se na něm celá řada předních českých muzikantů.
Oskar Petr je mimo jiné zakladajícím členem skupin Marsyas (autor a interpret m.j. evergreenu Zmrzlinář) a Jazz Q. Jeho umělecká a kulturní činnost je na tuzemské poměry ojedinělá. Skladatel, textař, zpěvák, fotograf, publicista, výtvarník, architekt interiérů, ale především skvělý hudebník a zpěvák s hlasem jako zvon… tím vším je Oskar Petr.

Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/213433819257234/


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib